Falkberget inntar Nidarosdomen

Falkbergettekster blir å høre i Nidarosdomen

Falkbergettekster blir å høre i Nidarosdomen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag 30. september er det 137 år siden forfatteren Johan Falkberget ble født. Denne kvelden kommer An-Magritt og hennes Johannes til Nidarosdomen!

DEL

Nidaros biskop og Nidaros bispedømmeråd inviterer til et stemningsfullt og gripende leseprogram med Falkberget-tekster i domkirka fredag 30.9. kl 19.

Falkberget-tolkerne Unni Ryen og Jo Bjørner Haugom tar turen fra Røros med et tekstutvalg fra Nattens brød-bøkene. Programmet, som har overskriften «Kjærlighets veier», er bygd opp rundt den vakre kjærlighetshistorien om oksekjørersken An-Magritt og konstknekten Johannes.

Den dramatiske og vakre historien som fortelles foregår dels i miljøet rundt Cornelia smeltehytte i Gropa i Gauldalen, dels i Trondheim by. Slik fortelles også historien om forholdet mellom Stiftsstaden og miljøet rundt Bergstaden. Domkantor Magne H. Draagen vil knytte lesningene fra de ulike delene av fortellingen sammen med orgelmeditasjoner.

Det er biskop Tor Singsaas som har tatt initiativ til arrangementet. Harald Hauge, sokneprest i Røros menighet, har stått for tekstutvalget.

Både biskopen og soknepresten er engasjert i arbeidet for å realisere et Falkbergets Hus på Røros. Hauge vil ha en kort innledning om Johan Falkbergets forfatterskap før leseprogrammet starter og sette forfatterskapet inn i en teologisk tolkningsramme.

Det er gratis adgang til arrangementet, som vil vare i nærmere to timer.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags