UTØYA: - Det er utrolig morsomt at vi har fått med så mange fra hele regionen. Det må være lenge siden at hele 10 AUFere fra Nord-Østerdal og Røros reiser sammen på leir. Det viser at ungdom i Fjellregionen er lei av Frp- og Høyreregjeringa, de ønsker et skifte, sier lokallagslederne fra vår region, Martin Morken i Røros AUF og Karianne Solvang Skjæret i Nord-Østerdal AUF.

De har med seg flere fra hele regionen, fra Alvdal og Folldal i sør til Røros i nord, og blant dem de har med seg, finner man blant annet stortingskandidat Nils Kristen Sandtrøen og leder i AUF i Hedmark, tolgingen Håvard Sagbakken Saanum.

De to Utøya-veteranene gleder seg over at man nå har fått bygd opp to sterke AUF-lag i regionen, og synes det er morsomt å ha med seg så mange lokale ungdommer på leir.

- Noe av det morsomste med Utøya er kanskje at vi som er ung får muligheten til å utfordre partiledelsen på viktige saker som vi er opptatt av. Blant annet har vi i Hedmark utfordra Jonas på hva han vil gjøre med den stadig økende barnefattigdommen, og vi har også sagt klart og tydelig fra om at det trengs et bedre og billigere kollektivtilbud ute i distriktene, forteller Saanum.

På programmet var blant annet Norges første kvinnelige statsminister, Gro Harlem Brundtland, Hadia Tajik, Trond Giske, nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen, og selvsagt partileder Jonas Gahr Støre, noen av høydepunktene.

Og allerede onsdag kveld kom leirens første overraskelse; et gjensyn med tidligere statsminister – og AUF-leder – Jens Stoltenberg, som kom for å mimre om sin tid i AUF på 70- og 80-tallet.