– Jeg har stor forståelse for at mange er irriterte etter å ha måttet vente i flere timer ekstra på en fredag

KAOS: Et arbeidstog fra Bane NOR som sperret et spor, sørget for forsinkelser og kanselleringer på Rørosbanen fredag.

KAOS: Et arbeidstog fra Bane NOR som sperret et spor, sørget for forsinkelser og kanselleringer på Rørosbanen fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag ettermiddag/kveld sperret et arbeidstog fra Bane NOR et spor på Rørosbanen, noe som førte til flere kanselleringer og store forsinkelser på strekningen Hamar-Røros. Enkelte passasjerer har måttet vente i over en time på alternativ transport.

DEL

– Det har rett og slett ikke vært mulig å skaffe noe mer alternativ transport enn det vi har klart å samle sammen nå i kveld. Vi har jobbet på alle fronter, men hendelsen på Rørosbanen var helt uforutsett, og gjør sitt til at vi har måttet ta i bruk andre metoder for å få passasjerene fram til bestemmelsesstedet sitt, sier pressesjef i NSB-konsernet, Åge-Christoffer Lundeby til Østlendingen i 21-tiden fredag kveld.

Som nødløsning har for eksempel en maxitaxi måttet frakte passasjerer fra Hamar og videre nordover, men først én time etter at toget fra Oslo ankom Hamar.

Det har skapt irritasjon hos enkelte.

På Facebook skriver noen blant annet dette:

«Hurra for NSB!!! Rørosbanen er innstilt! Null informasjon! Og undertegnede fungerer som stand in og informasjonssentral for både pendlere, skiturister, tyskere og nordmenn! Og takk til NSB-mannen som GIKK AV VAKT! Midt oppi alt kaoset! Men etter en time sender de en taxi som tar 16 passasjer som BUSS FOR TOG».

Pressesjefen kan ikke annet enn å beklage det inntrufne fredag.

– Jeg har selvfølgelig stor forståelse for at mange er irriterte etter å ha måttet vente i flere timer ekstra på en fredag, men det går rett og slett ikke an å fremskaffe busser som ikke finnes, sier Lundeby.

Det var like over klokken 17 at Østlendingens utsendte fikk beskjed på Elverum stasjon at Opphus-Koppang var stengt for togtrafikk som følge av at et tog sperret sporet. Man måtte derfor regne med store forsinkelser og innstillinger fredag.

Snaut 45 minutter senere ble det opplyst at strekningen Opphus-Koppang var åpnet igjen, men at man måtte regne med forsinkelser på mellom 2,5 og 3 tre timer.

Et dobbelttog kom etter hvert til Elverum, der den første delen kjørte til Hamar, mens andre delen kjørte til Trondheim.

Artikkeltags