Stor arbeidshelg på jernbanen. Slik påvirkes trafikken på Rørosbanen

Rørosbanen, her ved Tynset stasjon.

Rørosbanen, her ved Tynset stasjon. Foto:

DEL

Bane NOR skal jobbe på flere steder på Trønderbanen, Dovrebanen og Rørosbanen i helgen for å forbedre standarden på denne delen av norsk jernbane. Vanlige rutetog innstilles helt eller delvis i til helgen, men Vy tog setter opp alternativ transport for alle delvis og helt innstilte tog for å få kundene sine frem.

Det vil gå arbeidsmaskiner på sporene helgen gjennom, så det er fortsatt forbudt og forbundet med fare å gå ved eller i sporet.

På Trondheim S skal det for eksempel byttes sviller i spor 1 og spor 2. Dette vil ta ti timer lørdag og søndag.

Rørosbanen

Rørosbanen utnytter helgen til å legge inn en ny bru ved Glåmos, to stikkrenner blir oppgradert – og så blir det skogrydding på strekningen mellom Støren og Kotsøy. Sør for Røros skal det også arbeides på tre stikkrenner.

Også lenger sør enn Trøndelag jobbes det for fullt. I nesten i hele Gudbrandsdalen vil det være aktiviteter for å få en jernbane som har bedre komfort for togpassasjerene og også en bedre kjøredag for togene.

Alternativ

- Vi setter opp alternativ transport for både de delvis og helt innstilte togene på alle strekningene. Vi gjør spesielt oppmerksom på at bussene vil gå tidligere enn togenes normale avgangstid, og vi oppfordrer våre kunder til å gå inn på vy.no og Vys app for detaljert informasjon, sier markeds- og kommunikasjonssjef Hilde Lyng i Vy.

Slik berøres Rørosbanen:

Lørdag: Togene på Rørosbanen innstilles Trondheim-Røros og Løten-Hamar, alternativ transport kjøres.

Søndag: Togene på Rørosbanen innstilles Trondheim-Røros og Løten-Hamar, alternativ transport kjøres.

Mandag: Togene 410,411 på Rørosbanen innstilles Trondheim-Røros, alternativ transport kjøres.Artikkeltags