Rørosfotballen ruller igjen under strenge koronavettregler

STRENGT: Fotballgruppa i Røros IL starter opp igjen med organiserte treninger på Øra stadion, men spillerne må holde god avstand.

STRENGT: Fotballgruppa i Røros IL starter opp igjen med organiserte treninger på Øra stadion, men spillerne må holde god avstand. Foto:

DEL

Fotballgruppa i Røros IL starter opp igjen med organiserte treninger på Øra fra mandag 27. april. Treningene vil gjennomføres etter fotballens koronavettregler.

- Det byr på en del utfordringer, men nå er det viktig at barn og unge får komme igang med aktiviteter, sier sportslig leder i fotballgruppa Sven Tore Tørres.

Bli ikke lagspill

Oppstarten skjer i samråd med kommuneoverlegen og anbefalinger fra Norges Fotballforbund (NFF), som gir spesifikke retningslinjer for fotballaktiviteten for å hindre spredning av koronaviruset.

- Det innebærer at vi ikke kan drive vanlig trening med samspill. Det skal være minst to meter mellom spillere i en gruppe. Det skal alltid være en voksenperson til stede og ikke mer en fem personer per gruppe, inkludert trener/leder/voksen. Det er ikke tillatt med aktiviteter hvor spillerne kjemper om ballen eller på annen måte er i fysisk nærkontakt med hverandre. Ballen er en potensiell smittekilde og må rengjøres med såpe før og etter bruk. Det er bare keeper som har lov å ta ballen i hendene. Kjegler og annet utstyr bør håndteres av en og samme person gjennom hele aktiviteten, forklarer Tørres.

Foreldre må stille opp

Som medgir at det blir en utfordring å gjennomføre trening i samråd med de strenge retningslinjene, og at det kreves større involvering av voksne.

- Hvem er det som kan delta på treningene og hvor ofte blir det treninger?

- Foreløpig legger vi opp til et par treninger i uka for utøvere fra 13 år og oppover.

Nestleder Vegar Grind i Røros IL er glad for at fotballgruppa starter opp igjen med organisert trening. Hovedlaget oppfordrer også til egentrening på Øra, gitt at dette gjennomføres etter gitte retningslinjer fra NFF.

- Det innebærer at det alltid skal være en voksen til stede under egentrening, og her gjelder de samme regler med hensyn til størrrelse på grupper og hygiene.

Artikkeltags