Heme dine er en folkemusikk- og friluftsfestival som foregår på Lillerøåsen i Engerdal kommune fra 19.-21. juli. Dette er det fjerde året på rad Heme dine blir arrangert. Festivalen har mange store navn å skilte med og i år kommer blant annet folkemusikkgruppa Sver, der rørosingene Olav L. Mjelva og Leif Ingvar Ranøien er medlemmer. I tillegg skal det arrangeres polskurs og på kvelden er det rørosingene Mads Kuraas, Ole Erik Feragen og Olav L. Mjelva som står for dansemusikken. I år bærer festivalen preg av et bredt mangfold. Fra lokale utøvere til internasjonale artister som Majaz og Sver.

Parallelt med festivalen arrangeres Heme dines sommerleir for barn og unge mellom 8-16 år. Den begynner torsdag 18.juli og varer til søndag 21.juli. På sommerleiren får barna velge mellom tre hovedkurs, spell, dans og friluftsliv. Sommerleiren kan skilte med noen av landets beste instruktører på lista som Vegar Vårdal, Torfinn Hofstad, Helga Myhr, Silje Risdal Liahagen og Ådne Messel Nafstad. I tillegg til å være med på kurs, får barna delta på andre ulike aktiviteter som middagsdans, workshop som “Flora” og “Dabke-dans”, og på søndag får de sin egen konsert.

Sommerleiransvarlig Ingeborg Ulberg Sommer gleder seg til sommerleiren starter. “Det er 25 deltakere som har meldt seg på i år, så det lover godt for rekrutteringen. Jeg er også veldig fornøyd med å ha så mange gode instruktører med meg på laget.”

Festivalsjefene Sigrid Stubsveen og Solveig Brekke Hauknes gleder seg til årets festival og er glade for å ha et variert program, både lokalt og internasjonalt. “Vi er stolte over å kunne vise frem et bredt mangfold i programmet vårt, og lover deg en minneverdig festivalopplevelse 900 moh.” sier Solveig Brekke Hauknes. Vi håper mange har lyst til å besøke festivalen vår og ønsker deg hjertelig velkommen opp på Lillerøåsen.