Gå til sidens hovedinnhold

Bakst og ost til topps i gata og i martnashallen

Artikkelen er over 3 år gammel

Kjevla Hjemmebakeri A/S og Beito Ysteri AS er kåret til årets beste stand henholdsvis i martnashallen og i gata.

- Det er så mange å velge i og mange som fortjener å bli satt pris på, derfor blir dette arbeidet både morsomt og vanskelig, sier juryen.

Beste stand i martnashallen, Kjevla Hjemmebakeri. Begrunnelse: Prisen for beste stand går til en utstiller med tradisjonsrike produkter. En liten men gjennomført trivelig stand, der gode håndverksmessige produkter presenteres på en profesjonell måte. Rause smaksprøver og godt humør setter en ekstra spiss på kjøpsopplevelsen.

Beste stand i gata, Beito Ysteri. Begrunnelse: Prisen for beste stand i gata går til en bedrift som produserer lagringsoster av høy kvalitet. Lokalt råstoff og godt håndverk sørger for gode produkter i en egen klasse, og standen er ryddig og innbydende, og kundebetjeningen utføres med stolthet og matglede.

Hederlig omtale for å skape "skikkelig martnasstemning" går til Carinas Smedja i LangKnutgården. Juryen har i år innført en egen kategori for martnasdeltakere som ikke direkte havner i utstillerkategori men som naturlig tilhører det mangfoldet Rørosmartnan representerer.

Årets hederlige omtale går til Carinas Smedja i Lang-Knutgården. Carina håndterer essa med et smil og fagstoltheten over det å være smed formidles til publikum med entusiasme og glede.

Carina representerer et håndverk ”på rødlista” og er en flott representant for handelen og kulturen tilknyttet ferdasgårdene under Rørosmartnan.

Juryen har i år bestått av Tove R. Martens, Ingrid B. Svendsen, Guri Jortveit og Guri Heggem (juryleder)

Kommentarer til denne saken