Trofaste vakter under martnasåpninga

Artikkelen er over 1 år gammel

Harald Moen i orienteringsklubben OK - Fjell i Haltdalen er ansvarlig for å skaffe folk til den årlige dugnaden på Malmplassen under martnasåpninga hvert år. Det gjør han med glede.

DEL

-Ok Fjell har stilt opp på dugnad på Rørosmartnan i nærmere 20 år, jeg kan faktisk ikke huske årstallet vi startet opp. Mange venter på forespørselen om dugnaden år etter år og det er aldri noe problem å fylle lista med 14 vakter, sier Moen som har vært ansvarlig for denne dugnaden i mer enn ti år.

Får med seg martnaslivet

-Det er ei blanda gruppe av både Haltdalinger og Ålbygger som stiller opp, og folk tar seg gjerne fri en dag på jobb for å være med disse fire timene og samtidig få med seg en runde i martnasgatene etterpå, sier Moen.

Midt-Norsk mesterskap

O-gruppa er en del av orienteringsregionen i Nord-Østerdal og sommeren 2020 skal klubben være med å arrangere Midt-Norsk mesterskap i Holtålen. Klubben teller rundt 50 medlemmer med smått og stort og selv om det ikke er så mange løper aktivt, arrangerer klubben treningsløp, turorientering, samt Fjelltrim hver sommer.

God stemning

I mange år har orienteringsgruppa i Haltdalen sørget for at publikum holder seg på rett side av sperringene når hestene kommer inn på Malmplassen.

-Vi har hatt denne oppgaven i mange år nå. Det er en veldig viktig jobb som kunne by på litt arbeid når det bare var plastbånd, men etter at det kom stengsler, står vi stort sett bare rolig og passer på. Vi har også vært parkeringsvakter mens det enda var parkering i skolegården, men da det ble slutt på det, ble vi flyttet opp til martnasåpninga. Og den dugnaden er det ganske populært å delta på, kommenterer Moen.

Artikkeltags