70 kroner for martnaspilsen

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Ølpriser engasjerer. Bli med i diskusjonen du også.

DEL

Under Rørosmartnan må du betale rundt 70 kroner for å få en halvliter med øl. Men skjenkestedene benekter at de skrur opp prisene i forbindelse med martnas-uka.

- Vi tar den prisen vi må ha for å skjenke øl. Nå er prisen blitt litt høyere per halvliter på grunn av at Ringnes har justert sine priser opp, sier Øivind Carstens ved Bergstadens Hotell.

- Melker ikke markedet

Dette er Carstens tredje Rørosmartna som hotellsjef. Bergstadens Hotell er også driver av Skankebua og puben.

- De årene jeg har vært her har det i alle fall ikke vært noen tanker om å melke martnasmarkedet. Vi kan ikke justere prisene opp og ned som vi vil heller, dette er lovregulert, forteller han.

Dersom et skjenkested skal øke ølprisene, må den nye prisen stå fast i minimum tre måneder.

- Følger Ringnes

Mens Carstens har oversikt over Bergstadens Hotell, puben og Skanckebua, har Mikael Forselius og Røros Hotell kontroll på Vertshuset og Kaffestuggu i tillegg til hotellet.

- Vi endrer ingen priser i forbindelse med martnan, men følger de prisendringene Ringnes har på sine leveranser, sier Forselius.

Like dyrt som Aker Brygge

Den billigste halvliteren med øl du får kjøpt på Røros nå, finnes på puben ved Bergstadens Hotell. Der koster nemlig en gyllen halvliter 69 kroner. På Skanckebua må du betale 71 kroner, på hotellet det samme. På Kaffestuggu må du ut med 72 kroner, det samme på Vertshuset.

Til sammenligning kan det nevnes at man på Hannibals Hybel på Aker Brygge får en halvliter for 68 kroner. På det mest kjente utestedet på Aker Brygge, Lekter`n, får du 0,4 liter øl for 68 kroner.

Tjener godt på øl

For hver gang du kjøper en halvliter til 72 kroner på Røros, går nesten en 50-lapp til ren inntekt for skjenkestedene.

- Prisen ut fra oss er 38,55 kroner per liter øl, forteller kommunikasjonssjef hos Ringnes, Nicolay Bruusgaard. Det vil si at prisen per halvliter øl er 19,30 kroner.

Med en ølpris på 72 kroner, minus innkjøpskostnader, ender skjenkestedene på over 50 kroner.

Gode inntekter

På Kaffestuggu under martnan i fjor ble det solgt rundt 9.000 halvlitere med øl. Dette antallet ganget med avansen gir en inntekt på rundt en halv million kroner i rent ølsalg i martnasuka.

Artikkeltags