Årets martnaskrus i større opplag

Daglig leder ved Potteriet viser stolt fram årets martnaskrus. Krusene blir erfaringsvis raskt utsolgt, så i år har han økt opplaget fra 400 til 700 krus.

Daglig leder ved Potteriet viser stolt fram årets martnaskrus. Krusene blir erfaringsvis raskt utsolgt, så i år har han økt opplaget fra 400 til 700 krus.

Artikkelen er over 1 år gammel

Potteriet har produsert og spesialdesignet egne martnaskrus i flere år, men det er først etter dagens design og fargevalg, at salget har skutt fart.

DEL

Robin Schjellenberg har funnet en suksessoppskrift han til nå har spesialdesignet til tre av årets store begivenheter på Røros; Elden, Julemarkedet og Rørosmartnan, og mottagelsen har ikke latt vente på seg.

-Suksessen fra spesielt Julemarkedet i 2018 og den generelt gode responsen på grønnfargen på krusene, har gjort at vi nå våger å satse på et større opplag. På julemarkedet ble vi tomme på lørdag og derfor øker vi fra 400 til 700 krus, røper daglig leder ved Potteriet.

Hyllest til polsen

Keramikerne på Potteriet er kreative og liker å leke seg med ulike design som gir krusene et helt spesielt særpreg og samleverdi.

- Årets utgave er en hyllest til Rørospolsen, dansen som siden Rørosmartnan`s morgen har tiltrukket seg spellemenn og dansere fra fjern og nær. Marit Strand, som jobbet her før, har tegnet den geniale streken av de to bunadskledde danserne, forklarer Robin.

Med og uten gløgg

Kruset er godt å holde i og egner seg godt til varm drikke. Og varm drikke får du med på kjøpet når du kjøper kruset. - Du kan få kjøpt kruset tre steder; på turistinformasjonen, i bua vår øverst i Kjerkgata og på butikkutsalget til Potteriet. Det er viktig å merke seg at det kun er i bua vår, at du får fylt kruset med gløgg. Dit kan du til gjengjeld ta med kruset ditt både to og tre ganger, for vi gir gratis påfyll. Gløggen er laget på en gammel oppskrift på eplegløgg, som en av driverne på Solheim Pensjonat har lånt oss. Hvis du ønsker å kjøpe kruset i gave, kan du kjøpe kruset på turistinformasjonen, for der selges krusene med en fin gaveeske og et produktkort inni, tipser han.


Lokalt fargevalg

- Den spesielle grønnfargen på krusene er rotfesta i gammel trøndersk keramikk fra 1800-tallet og kommer fram gjennom bruken av kobberoksyd i dekorleiren. Dette ble ofte brukt i Trøndelagstraktene siden man hadde lett tilgang på kobberoksyd fra Røros, forklarer Robin.

Gratis gravering

Etter flere runder med både Elden, martnas- og Julemarked-krus, har Robin erfart at folk har ulike ønsker i forhold til gravering.

- Vi har derfor ikke forhåndsgravert krusene. Hvis du derimot tar den korte turen opp til butikkutsalget vårt, kan du få gravert inn hva du måtte ønske på kruset, mens du venter, informerer han til slutt.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken