Ølet er forøvrig prøvesmakt. Det skjedde på Kaffestuggu lørdag. Prøvesmakingen ble lagt sammen med markeringen av at Moods of Norway åpnet sin butikk på Røros.

Les saken: Moods-butikken åpnet på Røros

Bilder fra Moods-åpning

Fra selskapet Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk er det innkommet en pressmelding som sier at denne uka verdenslanseres "Spell-Ola seiersøl".

Bak Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk AS står et knippe ildsjeler med kokk og hotellsjef Mikael Forselius som daglig leder og Petter Gullikstad som styrets leder. Brødrene Dag Aadne og Jørn Ketil Sandbakken representerer kontinuiteten fra Røros Mineralvannfabrikk som eksisterte fra 1900 til 1981. Glåmos Mineralvannfabrikk, med Hans Vintervold i spissen, er også med på eiersiden.

Fra pressemeldingen heter det at ølet er brygget på Atna Bryggeris anlegg av bryggerimester Oskar Stenbakken og med Mikal Forselius som smaksdesigner. Planen er at Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk etter hvert skal lansere nye øltyper, da med vann fra Glåmoskilden, Norges reneste vannkilde.

Tirsdag i Rørosmartnan er det duket for ”relansering”. Da kommer lasskjørerne fra Hedmarken med flere kasser ”Spell Ola” som har vært med på lasset fra Atna bryggeri og skal distribueres til utsalgsstedene på Røros. I første omgang blir dette Røros Hotell, Vertshuset, Kaffestuggu og Sølviks delikatesser AS. Ølet distribueres i 0.33l flasker, men vil også være tilgjengelig på fat på enkelte serveringssteder.

Med dette har Rørosmatkonseptet fått et sårt etterlengtet kortreist drikkefølge, og Røros har fått sitt eget øl!