Det er det nystiftede selskapet Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk AS som står bak "Spell-Ola seiersøl".

Og det var ordfører Vintervold som fikk æren av å ta i mot den første flaska på Røstplassen etter åpningen på Malmplassen.

Les saken: Den 158. martnan er i gang

Se bildeseriene: En lang reise er over - 80 hesteekvipasjer

Bak Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk AS står et knippe ildsjeler med kokk og hotellsjef Mikael Forselius som daglig leder og Petter Gullikstad som styrets leder. Brødrene Dag Aadne og Jørn Ketil Sandbakken representerer kontinuiteten fra Røros Mineralvannfabrikk som eksisterte fra 1900 til 1981.

Kortreist

Glåmos Mineralvannfabrikk, med Hans Vintervold i spissen, er også med på eiersiden. Med dette har Rørosmatkonseptet fått et sårt etterlengtet kortreist drikkefølge, og Røros har fått sitt eget øl!

Brygget på Atna

Ølet er brygget på Atna Bryggeris anlegg av bryggerimester Oskar Stenbakken og med Mikal Forselius som smaksdesigner.

Planen er at Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk etter hvert skal lansere nye øltyper, da med vann fra Glåmoskilden, Norges reneste vannkilde.

Tilgjengelig

Ølet er å få kjøpt på flere utsalgssteder på Røros. I første omgang blir dette Røros Hotell, Vertshuset, Kaffestuggu og Sølviks delikatesser AS. Ølet distribueres i 0.33l flasker, men vil også være tilgjengelig på fat på enkelte serveringssteder.