Slik blir martnashelga

Solosang: Lille Theodor Thoresen (4) ville vise sine musikalske evner og sang «bæ bæ, lille lam» for Dalarna Femund Spellmannsllag, og fikk Lars Bjørk til å spille med.

Solosang: Lille Theodor Thoresen (4) ville vise sine musikalske evner og sang «bæ bæ, lille lam» for Dalarna Femund Spellmannsllag, og fikk Lars Bjørk til å spille med.

Artikkelen er over 3 år gammel

Sjekk ut programmet og værmeldingen for fredag og lørdag.

DEL

Vi er inne i martnanshelga og innspurten av den 164. Rørosmartnan. Været til nå har vært bra, men fredag vil det være greit å pakke på seg litt klær.

Lik Arbeidets Rett på Facebook!

Yr.no melder nemlig snø og stabile fem til seks minusgrader utover dagen og kvelden, med frisk bris nordvest.

Lørdag ser det heldigvis ut til å bli opphold, med gode muligheter for å se sola på formiddagen, men med 13 blå på gradestokken.

Sola ser ikke ut til å være tilstede lenge, da det er ventet at det sky over etter klokken tolv. Det vil være mindre vind lørdag enn fredag, og temperaturene vil ligge på rundt sju til åtte kuldegrader.

Fredag 24. februar

Ferdasgårder og gårdsrom

I ferdasgårder og gårdsrom vil du finne god gammeldags martnansstemning med folkemusikk, håndverk, handel og mye god mat og drikke. Blant ting på programmet vil du få servert sprelske skrøner og akevitthistorier med Hedmarken Lasskjørerforening og Atlungstad Brenneri i Kaffestuggugården på formiddagen.

Kjenner du igjen noen i denne bildeserien fra martnan? (AR+)

Dalarna Femund Spellemannslag har musikk rundt bålet i Langknutgården og rundt klokken tre spiller Alvdal Spellemannslag i Finborudgården.

Utstillinger, demoer, foredrag

Ønsker du å ta turen innom noen utstillinger, demoer eller foredrag har du også flere muligheter fredag. Med tolv forskjellige aktiviteter i martnansprogrammet kan vi nevne Bergstadens Fotoklubbs presentasjon av samiske miljøer i Rørosområdet i Smelthytta. Her vil det også være seks andre typer arrangementer fredag.

I Kurantgården vil du finne miniutstillinger, historiske bildeserier og et foredrag.

Senere på dagen vil det være polskurs for videregående i Sangerhuset.

LES: Slag i ansiktet, mye urinering og kranglete kjærestepar! (AR+)

Aktiviteter

Ved Doktortjønna og Malmplassen vil det være muligheter for kjøring med hest eller reinsdyr utover dagen.

Brekk-kjerringan har tombola og kaffesalg i Sangerhuset, mens i Kurantgården kan barn få lage traktor og bygge gapahuk fram mot klokka fire.

Frelsesarmeen har basar, og Thomas Tivoli fortsetter å snurre svimle voksne og barn utover dagen.

Kirke, konserter og teater

Med tolv forskjellige arrangementer fra klokka to til ni i kveld er det nok å velge i. I løpet av dagen vil Trøffel Trio ha minikonsert i Verket, Buskspellaget konsert i Lysstrålens Kafé, Stina Brandin og Ester Thunander i Smelthytta, Fauna Vokalvintett i Verket, folkemusikk i Hagakoia, konsert med Dalakopa og Brazz Brothers i Røros kirke, utendørsteater i Bentgaarden, trubadur Stefan Strøm ved Solheim Pensjonat, Hellbillies konsert i Storstuggu og konsert med Alvdal Spellemannslag i Hagakoia.

Musikk og dans

Det vil bli både torader- og trubadurmusikk og muligheter for å svinge litt på dansefoten på formiddagen og garantert utover hele natta. Steder hvor dette er på programmet er i Sangerhuset, Skanckebua, Bergstadens Hotel, Vauldalslavvon, Kaffestuggu og Vertshuset.

Mye spennende utover mot natten med både Bergstaden Old Stars, Band of Others og mange fler som nok kommer til å skape god martnansstemning.

Klikk her for å se hele martnansprogrammet fredag med klokkeslett!

Lørdag 25. februar

Ferdagsgårder og gårdsrom

Martnans siste dag starter med ord for dagen og trivelig kaffestund ved bålet i Finborudgården. Ellers vil det også være en aktivitetsrik dag i Kurantgården, Rasmusgården, Skjerdingstadgården, Lysstårels gårdsrom og Langknutgården

Ved Langknutgården vil det avholdes en auksjon omtrent midt på dagen.

Utstillinger, demoer, foredrag

Lørdag er siste mulighet for å gjøre noen gode kjøp langs de 150 bodselgerne i Røros gater og blant de 100 utstillerne i Verket.

SETT DENNE? Dette er årets stand i gata!

Mye aktiviteter også i dag ved Kurantgården og Smelthytta.

Mens klokken tre vil det være en guidet gruvevandring i Olavsgruva.

Aktiviteter

Ved Doktortjønna og Malmplassen vil det være muligheter for kjøring med hest eller reinsdyr utover dagen.

For andre gode barne- og familieaktiviteter er det tivoliets siste dag ved Martnashallen, hvor også det avholdes skattejakt for barn i Verket.

Brekk-kjerringans Tombola kjører på i vant stil, og det er basar i Frelsesarmeen.

Av andre aktiviteter for barn- og voksne anbefales det å rett og slett nyte den gode martnansstemningen og folkelivet i Røros gater.

LES OGSÅ: Norges første eggelikør er fra regionen! (AR+)

Kirke, konserter og teater

Fin stemning blir det i Verket klokka tolv, da Røros Barnegospel skal opptre. I Lysstråles Kafé vil Buskspellaget spille folkemusikk, mens når det drar seg mot middagstider vil joiker Marja Helena Fjellheim Mortensson og Daniel Herskedal holde duokonsert på tuba og basstrompet ved Smelthytta.

I disse DAB-radiotider kan du få med deg en minikonsert med DAB og Trøffel Trio i Verket, og Solfall med Fauna Vokalkvintett i Røros kirke.

Musikk og dans

Fortsatt et variert program utover lørdagen hvor man kan nye god musikk og ta seg en svingom. Fra klokken tolv starter moroa med en trubadurduo på Skanckebua og utover dagen kan man finne flere fengende toner i Sangerhuset, Bergstadens Hotel, Solheim Pensjonat, Kaffestuggu, Vertshuset og ikke minst kveldsdans med Brekken Spellemannslag i Røros Gymbygg!

Klikk her for å se hele martnansprogrammet lørdag med klokkeslett!

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken