Svimte av foran 5000

Foran dette folkehavet ble en eldre mann fraktet bort på båre (se bildet ved teksten) etter at han besvimte under åpningen av den 157. Rørosmartnan tirsdag.

Foran dette folkehavet ble en eldre mann fraktet bort på båre (se bildet ved teksten) etter at han besvimte under åpningen av den 157. Rørosmartnan tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

En eldre mann svimte av under åpningen av Rørosmartnan og ble hentet av ambulansepersonell og trillet vekk foran alle fremmøtte på Malmplassen.

DEL

En eldre mann besvimte inne i den store folkemengden som overvar åpningen av den 157. Rørosmartnan tirsdag.

Se bilder fra martnasåpningen

Åpningen av Rørosmartnan følges hver år av om lag 5000 tilskuere.

Se også: Rap'et i gang Rørosmartnan

Mannen ble hentet av ambulansepersonell og kjørt til legevakta. Lensmannskontoret på Røros opplyser at det gikk bra med mannen. Da han kom til legevakta kviknet han til å gikk derfra på egenhånd.

Men det var svært mange som fikk se opptrinnet under åpningen. Mannen sto helt fremme ved seremoniplassen. Politiet ble hentet inn for å brøyte vei for ambulanseperonellet som hentet mannen.

For å få mannen fortest mulig vekk fra stedet ble han trillet ut fra publikumsmassen og inn på seremoniplassen som ble beskuet av samtlige 5000 publikummere som overvar åpningsseremonien.

Utenom dette opptrinnet gikk åpningen av martnan knirkefritt.

Les saken: Rullan går på Røros

Se også videosaken: Martnan er viktig for merkevaren Røros

Åpningsseremonien til årets martna ble en flott oppvisning i både gammelt og nytt. Joik og lokk gikk hånd i hånd med rap, og Bergrosa fikk følge av ballettdansere.

Avslutningen av åpningen ble som vanlig et opptog av forbønder og lasskjørere fra Sverige og Norge som har vært ute og kjlrt i flere døgn for å komme til martnan.

Se videointervjuet: Fire dager på sleden

Se innkomsten til lasskjørerne fra Hedmark her

Artikkeltags