Cottage cheese fra Rørosmeieriet til topps

Dagfinn Pedersen, salgssjef ved Rørosmeieriet mottok prisen i Stavanger.

Dagfinn Pedersen, salgssjef ved Rørosmeieriet mottok prisen i Stavanger. Foto:

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Rørosmeieriets cottage cheese vant klassen for «Årets meieriprodukt foredlet» under finalekvelden av Det norske måltid i Stavanger fredag.

Flere produkter fra Røros-distriktet var nominert. I samme kategori som cottage cheesen var Tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård nominert.

Blåbærsorbeten fra Galåvolden var nominert klassen «Årets godbit», men nådde ikke helt til topps. Her var det en bringebærsorbet fra Reins Kloster i Sør-Trøndelag som vant.

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og kaller seg landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Kåringen startet i 2008, og målet er å vise frem bredden i landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert.

– Dagfinn Pedersen, salgssjef ved Rørosmeieriet tok i mot prisen og det var en tydelig rørt mottaker som tok i mot prisen på vegne av alle ansatte på Rørosmeieriet; alle som med kjærlighet lager de produktene som gang på gang vinner sterke finaler i Det Norske Måltid, og hele matmiljøet på Røros, skriver Rørosmeieriet i en pressemelding fredag kveld.

Har vunnet to ganger før

Rørosmeieriet har tidligere mottatt prisen for sitt Røros Smør og sin Røros Rømme.

Rørosmeieriets Røros Smør vant finalen i 2013 mens Røros Rømme vant finalen i 2015.

- Jeg er overveldet over at vi igjen har klart å vinne Det Norske Måltid, sier meieribestyrer Trond V. Lund.

- Det har etter hvert blitt et fantastisk mangfold av gode norske meieriprodukter, så vi vet at vi konkurrerer i en hard klasse. Det er spesielt artig å vinne med cottage cheese som kanskje ikke er en produktkategori som mange forbinder med en smaksvinner, sier han.

Finalejuryen består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland). De konkluderte med at nivået blant finalistene var høyt.

Diplomet som er beviset på at cottage cheesen gikk til topps, er formet som ei fjøl.

Diplomet som er beviset på at cottage cheesen gikk til topps, er formet som ei fjøl. Foto:

Artikkeltags