Mørbrad fra Rørosrein til topps: – Det kjem itte tå seg sjøl!

TIL TOPPS: Rørosreins mørbrad gikk helt til topps i Det norske måltid. Her er Eva Nordfjell sammen med TV-kokk Wenche Andersen (t.h.) og matblogger Trine Sandberg.

TIL TOPPS: Rørosreins mørbrad gikk helt til topps i Det norske måltid. Her er Eva Nordfjell sammen med TV-kokk Wenche Andersen (t.h.) og matblogger Trine Sandberg. Foto:

Flere lokale produkter er med i finalen i Det norske måltid i Stavanger.

DEL

Rørosreins mørbrad fra reinsdyrkalv, Rørosviddas perle, gikk til topps i kjøtt-klassen under finalen av Det norske måltid.

– Det lukter fjell og viltkjøtt, heter det i juryens dom, der også innpakningen og utseendet på mørbraden ble trukket fram, sammen med det juryen mener en en ren og fyldig smak.

Eva Nordfjell var til stede og tok i mot førstepremien som ble delt ut av matkjendisene Wenche Andersen og Trine Sandberg.

Rørosviddas perle er i en litt spesiell situasjon i konkurransen: – Dette er det produktet som så langt har fått mest poeng i Det norske måltid - tett oppunder hundre!, sa Sandberg.

–Tusen takk!, Jeg ble litt satt ut jeg nå, sa Nordfjell innledningsvis.

– Jeg takker forfedrene og kulturen jeg er bærer av; reindrift på Røros gjennom mange hundre år. Og jeg må takke alle rundt oss. Det kjem itte tå seg sjøl!, smilte Nordfjell. 

To produkter fra Rørosrein konkurrerte i kjøttfinalen. Det andre var ytrefilet av reinsdyrkalv. Tredje finalist i klassen var vaktel fra Ryfylke Vaktel i Rogaland. 

Senere fredag kveld knyttet det seg spenning til nok et Røros-produkt. Ville multeisen fra Galåvolden nå opp i klassen for foredlede meieriprodukter. Slik gikk det ikke. Tines konsernsjef Hanne Refsholt og nestleder Frøydis Haugen i Norges Bondelag kunngjorde at solbærisen fra Reins Kloster hadde falt best i smak hos juryen.

Artikkeltags