Ruller ut karantenekulturen på Tynset

KULTURETATEN: Ingvild Jenssen (foran) i Ttrafo og resten av kulturetaten i Tynset inviterer folk til karantenekultur. Bak fra venstre Trond Bjørnstad, Beate Hjertager, Steinar Brekken, Ellen Beate Lie, Else Nyheim og Sergio Chavez.

KULTURETATEN: Ingvild Jenssen (foran) i Ttrafo og resten av kulturetaten i Tynset inviterer folk til karantenekultur. Bak fra venstre Trond Bjørnstad, Beate Hjertager, Steinar Brekken, Ellen Beate Lie, Else Nyheim og Sergio Chavez. Foto:

Kulturetaten i Tynset er kreative i korona-situasjonen, og inviterer folk «inn».

DEL

– Et lite tiltak for å få kultur ut til folket når de ikke kan komme til oss, oppsummerer Ingvild Jenssen, som er den nye lederen for Ttrafo, Teater i Fjellregionen.

Hun opplyser at hver fredag har folka i kulturavdelingene i Tynset kommune møte, og det var under et slikt møte at ideen ble født.

– Nå skal vi prøve å finne på noe hver dag, sier Jensen, og forteller at de sosiale mediene Facebook og Instagram blir plattformen. Både Tynset kulturhus og de ulike «underbrukene» har sine sider.

Ttrafo blir «Teater i nettregionen» akkurat nå. Jenssen sier at om det er noen som har øvd inn noe de ikke får framført på en scene, kan tiden være inne til å filme det og sende det til Ttrafo, så kan de dele via sine kanaler.

Karantenekulturen er i støpeskjeen, og Jenssen forteller at det kan ligge an til quiz, anmeldelser og arkivdykk – og karantenedans.

– Dessuten kan det være mulig å bli med en tur backstage på kulturhuset og se hva som finnes der, sier hun.

Noe av det kulturetaten legger opp til vil være interaktivt, også.

– Det er vanskelig å jobbe med kultur i disse tider, medgir Ingvild Jensen, som begynte i jobben som Ttrafo-leder i desember i fjor.

Hun håper at folk skal bli mer kjent med de ulike avdelingene av kulturtjenesten nå, og at for eksempel de som går på kino også blir klar over hva biblioteket har å tilby. Hver dag vil en av kulturetatens avdelinger overta kulturhusets sosiale medier og finne på noen sprell.

Slik gjør de det:

Ttrafo var først ute onsdag, med emneknaggen #TeateriNettregionen som det første sprellet i #karantenekultur.

– Har du, eller noen du er glad i, sett fram til å fremføre noe på en scene som nå er stengt? Hele (den digitale) verden er nå din scene. Finn frem klarinetten, monologen, dansenummeret du har øvd på, diktet du har skrevet, den delen på altstemmen du sliter med – hva som helst! Vis oss det du har jobbet med og så deler vi det i våre kanaler. Nevn @teaterifjellregionen i innlegget og bruk #teaterinettregionen slik at vi får se, skriver Ttrafo, og legger til – med store bokstaver: THE SHOW MUST GO ON.

Artikkeltags