Rørosrussen lager stor stas med revyartister som glitrer

GLITTER OG STAS:  Hans Iver Almås, Peder Løkken, Vegard Molaug og Sigve Sjøvold framførte et fornøyelig dansenummer.

GLITTER OG STAS: Hans Iver Almås, Peder Løkken, Vegard Molaug og Sigve Sjøvold framførte et fornøyelig dansenummer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er bestandig stas når rørosrussen inviterer til revy, og årets forestilling "Stas på sta'a" holder høy kvalitet både tekstmessig og musikalsk. Scenografien er enkel, men regissør Unni Ryen har lykkes med å få utøverne til å skinne om kapp i rampelyset.

Revyen hadde premiere i Storstuggu torsdag kveld, mens vår omtale er basert på onsdagens generalprøve. Her opplevde vi litt rusk og nervøsitet her og der, men ikke mer enn det skal være på en generalprøve.

SE:

(AR+)

Mest lokalt

Som tittelen på revyen klart indikerer handler det mye om det typiske og atypiske som gjør det stas å bo på Røros, men russen setter også et skrått fokus på nasjonale og internasjonale temaer.

Unni Ryen har valgt en enkel regi, nærmest fri for kulisser. Bakteppet utgjøres av utstillingsdokker ikledd fargerike russefrakker. Sceneskiftene inngår mange steder i replikkvekslingen,så overgangene mellom hvert nummer glir lett. I musikk og tonefølge har russen den beste støtte de kan få i Jo Ryen, Mattis Rønning, Terje Forsberg og Ove Røste. Kvaliteten på sanginnslagene er svært bra, og russen har jobbet godt med tekstgrunnlaget.

Skole og bingo

Utbyggingen av Røros videregående skole har naturligvis fått en sentral plass i revyen, det skulle bare mangle. På frodig og energisk vis speiler russen de utfordringene som både rektor, byggeledelse, elever og markante lokalpolitikere står overfor i en skolehverdag med til tider mye byggestøy. Forviklinger blir det også når russen inntar bingolokaler, stiller til kjøretime hos nestoren i kjøreskolemiljøet på Sta'a og vikler seg inn greinene på viltvoksende slektstrær i Dalsbygda.

Bedre enn originalene

Parodier hører selvsagt med i en russerevy, og her serveres det flere fornøyelige og frodige skildringer. Kristian Bremseth har en herlig tolkning av Bjarne Brøndbo, og tar et skritt forbi DDEs frontfigur ved å vise fram hele rompa si til publikum. I videoinnslaget om rypejakt gjør Sigve Sjøvold og Sondre Modell begge glimrende karrikaturer av kjendisene Erlend Elias og Jan Thomas. Forfatterfiguren Edel Hammersmark blir også herlig parodiert av Hans Iver Almås når hun kommer til Røros med den nye boka si.

Tranedans i strisekk

Vi lot oss også begeistre av to frodige danseinnslag i en forestilling nærmest fri for sex- og underbuksehumor. Det nærmeste vi kommer nakent underliv, bortsett fra den før nevnte rompa til Bjarne Brøndbo, er når Martin Eggen og Markus Holden, til tonefølge fra Lusie F. Kuraas og orkesteret utfører en elegant, originalt regissert tranedans kun iført et par striesekker uten å avsløre noe av aktørenes aller helligste.

Konfetti kaster vi også over innslaget "Glitter og stas", rørosrussens svar på Great Garlic Girls, kjent for sine dragshow, det vil si forestillinger der menn kledd som kvinner framfører kostyme-, dans- og musikknumre. I denne anledning framført av Hans Iver Almås, Peder Løkken, Vegard Molaug og Sigve Sjøvold.

Vi har også spesielt lyst til å nevne avslutningen av revyen. Her framfører russen en mektig musikalsk hyllest til sine lærere, mens hele scenebildet fylles av medruss. En fjellstø avslutning på en forestilling som vi regner med satt fjellstøtt på selveste premieren.Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags