Statens vegvesen advarer, i morgen kan snøen IGJEN skape problemer

Kraftig nedbør som kommer som snø høgere enn 200 til 400 meter over havet vil skape problemer i trafikken i Hedmark torsdag.

DEL

Statens vegvesen ber folk vurdere hvordan de kommer seg på jobb og andre steder torsdag morgen. Meteorologene spår store nedbørsmengder over store deler av Hedmark.

Snø skapte problemer i trafikken flere steder i Hedmark tidligere denne uka. Torsdag kan det komme opp mot 10-15 mm nedbør. Det betyr 10-15 centimeter snø.

Frykter vanskeligheter

- Biler med sommerdekk kan skape trøbbel på vegene våre der nedbøren kommer som snø. Vi ber derfor bilistene om å være forsiktige, holde avstand og beregne god tid hvis de må ut og kjøre. Er det mulig å la bilen stå torsdag, så gjør gjerne det, sier seksjonsleder Ann-Kristin Rehder i Statens vegvesen, Hedmark.

Entreprenørene som drifter riks- og fylkesvegnettet for Statens vegvesen er varslet og er i beredskap. Farevarselet fra meteorologene omfatter også fjelltraktene i Sør-Norge.

Bør ha kjettinger

- Trafikanter som skal ut å kjøre i slikt vær, må ha gode dekk på bilen. De som kjører vogntog må legge på kjetting i tide. Stopp der det er trygt, og legg på kjetting før vogntoget kommer til strekninger med bakker og krappe svinger, sier Rehder

Artikkeltags