Rørosbanen legges ut på anbud

IKKE NYTT: Passasjerer på Rørosbanen må fortsatt reise med materiell som nærmer seg utfasing. Arkivfoto: Tonje H. Løkken

IKKE NYTT: Passasjerer på Rørosbanen må fortsatt reise med materiell som nærmer seg utfasing. Arkivfoto: Tonje H. Løkken

Artikkelen er over 4 år gammel

NSB klar for konkurranse

DEL

Samferdselsdepartementet har kunngjort konkurransen på de to første trafikkpakkene. NSB vil jobbe hardt for å vinne konkurransene.

Samferdselsdepartementet har kunngjort de to første konkurransene på trafikkpakker på norsk jernbane. Den ene trafikkpakken omfatter Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen, mens den andre omfatter Dovrebanen, Raumabanen, Rørosbanen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Nordlandsbanen.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne disse kontraktene, og vi skal jobbe hardt for å være så godt forberedt som mulig for konkurransen, sier konsernsjef i NSB, Geir Isaksen.

Innholdet i trafikkpakkene er foreløpig ikke kjent.

– Vi drifter disse togstrekningene i dag og vi kjenner kundene. Vi mener derfor at vi er i en god posisjon til å regne oss frem til riktig tilbud. Dette er trafikkpakker vi ønsker å vinne, fastslår Isaksen.

Han er samtidig opptatt av at NSB fortsetter å levere gode togtjenester til kundene.

– Kundetilfredsheten er bedre enn noen sinne, og vi ser at mange nye passasjerer strømmer til toget. Nå går vi inn i en ny konkurransehverdag. Da må vi fortsatt levere vårt beste hver eneste dag. Gode leveranser til kundene våre er helt nødvendig for at vi skal kunne vinne kundene også i fremtiden, sier Isaksen.

Samferdselsdepartementet kunngjør også en forlengelse av avtalen med NSB Gjøvikbanen AS frem til strekningen konkurranseutsettes.

Samtidig varsler departementet også en forlengelse av avtalen med NSB av den øvrige togtrafikken – også her frem til denne konkurranseutsettes.

Artikkeltags