Gå til sidens hovedinnhold

NRKs Sommeråpent på Rørosbanen neste sommer

Artikkelen er over 5 år gammel

Statskanalen melder selv at neste sommer ruller NRKs minutt for minutt-team rundt på norske jernbanelinjer, og Sommeråpent stopper på 40 stasjoner.

– Nå har vi seilt to somre langs kysten med vakre MS «Sjøkurs» og møtt utrolig fine folk. I sommer fikk vi en forsmak på hva innlandet har å by på, på Mjøsa, sier NRKs Thomas Hellum.

Det neste store sakte-tv-prosjektet skal ta tv-seerne på kryss og tvers i Norge. I årets siste Sommeråpent røpet prosjektlederen planen for sommeren 2017.

På åtte uker skal NRK besøke 40 stasjoner, langs Nordlandsbanen, Dovrebanen, Raumabanen, Rørosbanen, Sørlandsbanen, Østfoldbanen, Bergensbanen.

NRK melder at NSB og Jernbaneverket nå sjekker hvilke stasjoner det er praktisk mulig å gjennomføre sendinger fra. Sommertoget må kunne stå helt i ro en hel kveld uten å sperre for gods- og passasjertog.

Reiseruten blir klar i løpet av høsten.

- Er det en ting Sommerbåten har lært oss, så er det at vi ikke er redd for små steder. Det første stedet der Sommerbåten passerte 700 000 seere var i Hamnes, da var vi dobbelt så mange ombord i båten som det var folk som bodde der, minnes Thomas Hellum.

Kommentarer til denne saken