Nye statsborgere ble feiret i Terningen arena

HYLLET: Fylkesmann Knut Storberget gjorde stas på Yonas Yakob og datteren. Til høyre ser vi varaordfører i Tynset Tone Hagen.

HYLLET: Fylkesmann Knut Storberget gjorde stas på Yonas Yakob og datteren. Til høyre ser vi varaordfører i Tynset Tone Hagen. Foto:

Fylkesmannen i Innlandet arrangerte Statsborgerseremoni i Terningen arena i Elverum lørdag 12. oktober.

DEL

74 nye statsborgere deltok, sammen med over 200 øvrige gjester. Av de de nye statsborgerne er fire bosatt på Tynset, en i Alvdal og en i Os.

Seremonien er en markering av at staten ønsker nye norske statsborgere velkommen. Det var kunstneriske innslag av Signe Marie Rustad og Annar Bye, utdeling av gavebok og blomst samt matservering.

Årets nye statsborgere kommer fra i alt 21 land. Flest kommer fra Eritrea (19 personer). De nye statsborgerne er bosatt i 11 kommuner i Hedmark.

Fylkesmann i Innlandet Knut Storberget holdt hovedtalen:

- I dag skal vi kunne feire litt. Vise at det er håp. Glede oss over det vi har og får, og at det også går bra for andre.

Han trakk blant annet frem fredsprisen til statsministeren i Etiopia, Abiy Ahmed Ali, og gratulerte både de fra Etiopia og de fra Eritrea og sa at dette er et godt eksempel på at det å være statsborger forplikter - oss alle.

- Et statsborgerskap er ingen hvilepute: det er et springbrett - til å bety noe, skape endring, til å gi mer trygghet til andre og til å forplikte seg, påpekte Storberget.

- Ta vare på den opprinnelsen du har. Den er verdifull bagasje på livets veg. Erfaringen din, kulturen din og livet ditt er viktig for oss alle. Det er derfor vi ser det verdifulle for Norge at du er blitt statsborger i Norge.

- Vi trenger deg. Vi trenger din bakgrunn. Vi trenger din kultur. Vi trenger dine ideer, framholdte Storberget.

Seremonien ble for første gang arrangert i 2006.

FORNØYD: Reda Milashu Weldemicale med sine barn og varaordfører i Os, Runa Finborud.

FORNØYD: Reda Milashu Weldemicale med sine barn og varaordfører i Os, Runa Finborud. Foto:


FAMILIE: Fra venstre: Estifanos Eyassu Kidane, Zemicheal Estifanos Eyassu, Ermias Estifanos Eyassu, varaordfører i Tynset Tone Hagen og Sara Girmay.

FAMILIE: Fra venstre: Estifanos Eyassu Kidane, Zemicheal Estifanos Eyassu, Ermias Estifanos Eyassu, varaordfører i Tynset Tone Hagen og Sara Girmay. Foto:

HØYTIDELIG: Nazret Yihdego Weldemariam sammen med ordfører i Alvdal Johnny Hagen.

HØYTIDELIG: Nazret Yihdego Weldemariam sammen med ordfører i Alvdal Johnny Hagen. Foto:

Artikkeltags