Helge er klar med "Kreativ i ekstremvær": - Sjå fram og se muligheter

NY BOK: Helge Christie er klar med ny bok med mange tips til den som vil utvikle seg som leder. Foto: Inge Morten Smedås

NY BOK: Helge Christie er klar med ny bok med mange tips til den som vil utvikle seg som leder. Foto: Inge Morten Smedås

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Med sin nye bok «Kreativ i ekstremvær» kommer Helge Christie med nyttige tips og øvelser til den som ønsker å bli en bedre kreativ leder innen klimahandling, økologi og annen innovasjon.

DEL

Boka ble i går presentert på Sjåfram, og det er ikke helt tilfeldig.

– Her er det godt framsyn. Her står også «mulighetenes tre (furua i bakgrunnen, red.anm.), poengterer forfatteren.

Dette er hans tredje bok i serien om hvordan skape bedre møter som gir mer flyt energi-tilstand, tid, engasjerte medarbeidere, menneskelig potensial, kreativitet, se muligheter, løsningsorientering, innovasjon og glede – for klima og økologi.

– Målet med boka er å hjelpe ledere med øvelser for å fokusere på sine unike talenter og verdier, til å se muligheter, skape nytt og nå store mål sammen med ulike personligheter.

Christie understreker at boka er et oppslagsverk for alle som ønsker å fjerne seg fra stress, bli mer kreativ og se løsninger i stedet for begrensninger.

– Boka tar for seg 80 strategier og flere hundre øvelser og overbevisninger for å bli mer kreativ innen fem hovedtema, forklarer Christie.

Øvelsene i boka bygger på hans egne erfaringer med testing av metoder for lederutvikling.

Vekk med stress

Å fjerne seg fra stress i en hekting hverdag er viktig.

– Ta en god gjesp, strekk på kroppen eller gå en tur med jevne mellomrom. Det gjør svært godt, understreker Christie.

Bokas fire andre hovedtema handler om å skape klimahandling og økologi, hvordan du bruker dine indre talenter for å tenke og føle og bygge relasjoner, hvordan du bruker dine ytre talenter for å påvirke andre og få gjennomført det du brenner for.

– Generell teori om hjernen, som du kanskje trenger i tillegg, står sist i hvert kapittel, forklarer Christie.

Trenger lyse hoder

Christie understreker at samfunnet stadig trenger lyse hoder og lysende hjerner:

– Når det er problemer – er det lov å være kreativ! Kreativ betyr skapende evne eller virksomhet, oppfinnsomhet, idérikdom, å lage eller finne på noe nytt. Se muligheter i stedet for begrensninger. Se muligheter der andre ser umuligheter. Skap bedre alternativer. Føler du at du ikke har noen sjanse, ja så må du gripe den og selv gjøre noe med det, sier Christie.Artikkeltags