Samler inn penger til stolsittetrener som vil gi mange en god følelse av å mestre noe

STÅR SAMMEN: Representanter fra flere organisasjoner står bak innsamlingsaksjonen for det nye treningsapparatet som er tenkt plassert ved Røros Rehabiliteringssenter. Foran f.v: Hanne Kolberg og Kari S. Bengtsson. Bak f.v: Berit  H. Taraldsten, Målfrid Kvarteig, Kjell Engan, Tone Nyaas, Jon Iver Kverneng og Gunnar Berg.

STÅR SAMMEN: Representanter fra flere organisasjoner står bak innsamlingsaksjonen for det nye treningsapparatet som er tenkt plassert ved Røros Rehabiliteringssenter. Foran f.v: Hanne Kolberg og Kari S. Bengtsson. Bak f.v: Berit H. Taraldsten, Målfrid Kvarteig, Kjell Engan, Tone Nyaas, Jon Iver Kverneng og Gunnar Berg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Etter initiativ fra Kari S. Bengtsson står representanter fra flere foreninger i Os og Røros bak en stordugnad for å anskaffe et nytt treningsapparat ved Røros Rehabiliteringssenter. Målet er å samle inn 100.000 kroner fra lokale bedrifter, kommuner, lag og foreninger.

Kari har tidligere jobbet som fysioterapeut, men har etter en ryggmargskade fått delvis lammelser i bena.

- Jeg har vært til behandling flere steder i landet og har gode erfaringer med en såkalt "stolsitte-trener" kalt NuStep. Det er et kjempefint treningsapparat for oss som har vanskeligheter med å bevege oss, forteller Kari.

NuStep har vist seg å være velegnet for en rekke pasientgrupper som slagpasienter, MS-pasienter, kneopererte, pasienter med nedsatt førlighet, hjerte- og lungesyke samt mange mange flere.

- NuStep er en spesiallaget stol som kan brukes for å trene kroppen på ulike måter. Motstanden kan stilles inn, og stolen er godt egnet til å få trent både styrke, bevegelse og kondisjon, understreker Kari.

Nyttig for mange

Hun mener bestemt at mange vil ha nytte av dette treningsapparatet som koster rundt 100.000 kroner. Denne summen er tenkt skaffet til veie via prosjektmidler og gaver for lokale bedrifter, kommuner, lag og foreninger.

- LHL Røros søker om 30.000 kroner i prosjektmidler fra Extra-stiftelsen. Så håper vi på 25.000 kroner i støtte fra lag og foreninger, 20.000 kroner i kommunale bidrag samt 27.000 kroner fra lokalt næringsliv, sier Kjell Engan.

Som synes det er flott at representanter fra ulike brukerorganisasjoner kan gå sammen om en slik dugnad. De som deltar i dugnaden er LHL Røros, Røros og Holtålen Demensforening, Røros og Omland MS-forening samt Holtålen Os og Røros Diabetesforening.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken