SISTE: - Sakende er funnet i live av pårørende. Saknende er våt og kald. NLA er på vei til stedet. Politihelikopteret har landet på stedet. Takk til alle frivillige som har deltatt i leteaksjonen, skriver politiet på Twitter.

Funnet av pårørende

Operasjonsleder Øyvind Sagen ved Trøndelag politidistrikt opplyser til Arbeidets Rett at den savnede mannen ble funnet av pårørende rundt klokka 11.15.

– Han ble funnet ca. 8 km. sør-øst for Hovet, der leteaksjonen har blitt koordinert, opplyser Sagen.

– Hvordan er tilstanden hans?

– Han er våt og kald etter å ha vært ute i flere dager. Han blir tatt hånd om av helsepersonell/luftambulanse på stedet, sier Sagen.

Politiet takker alle letemannskapene, både profesjonelle og frivillige som har lett etter mannen siden han ble meldt savnet tirsdag kveld.

To helikopter satt inn i søket

Søndag morgen ble to helikoptre, et politihelikopter og et sivilt helikopter, satt inn i søket.

Da hadde leteaksjonen pågått siden mannen ble meldt savnet tirsdag kveld.

– Vi søker med de ressursene vi har tilgjengelige. Det er ressurser fra Norske Redningshunder, Sivilforsvaret, Røde Kors og andre frivillige. I tillegg har vi bedt om bistand fra Heimevernet, sa operasjonslederen før mannen ble funnet søndag.

Norsk Folkehjelp bidro også i leteaksjonen

– Vi har fått koordinatene til et oppdrag på fjellet. Det er et åpent terreng vi skal lete i, sa Per Flekstad i Norsk Folkehjelp da mannskapene var på vei ut søndag morgen.

Fra Sivilforsvaret bidro mannskaper fra Trondheim og Orkdal.

– Det kom nye folk søndag, mens andre har vært med fra før. Totalt var 22 stk. fra FIG Trondheim og Orkdal med i søket, sier Henning Aas til Arbeidets Rett.