Se åpningen av den 162. Rørosmartnan direkte her på Retten.no fra klokken 12

  Åpningen starter klokken 12.

  Artikkelen er over 4 år gammel
  DEL

  Åpningen er et arrangement som samler omtrent 5000 publikummere på Malmplassen og dermed er regionens største enkeltarrangement.

   Åpningen starter klokken 12.

   Rørosjenta Ingrid Indset, som nå er bosatt i Oslo hvor hun jobber som lærer, skal sammen med NRK-journalisten og rørosingen Snorre Tønset være konferansierer for åpningen.

   Musikalske innslag hører åpningen til og Småviltlaget er en av dem som skal opptre på scenen under åpningen av den 162. Rørosmartnan. Småviltlaget har 20 årsjubileum i år, og de skal spille med forsterkning av Kjell Erik Eriksson, fra Hoven Droven i Jämtland (Øst-Trøndelag).

   Astrid Sugaren, Idoldetakeren fra Tolga står for det ungdommelige innslaget under årets åpning. Hun vil framføre sin sjølskrevne låt ”Time between” noe som samsvarer bra med martnasåpningas visjon om at gammelt møter nytt.

   I tillegg ser du landets største ekvipasje av hester paradere inn på Malmplassen. Lasskjørerlag fra Trøndelag, Sør-Norge og Sverige har brukt den siste uka på å kjøre til Røros. Om lag 80 ekvipasjer er ventet inn på Malmplassen på Røros og til åpningen av den 162. martnan.