Gå til sidens hovedinnhold

Se UKM-TV på retten.no på lørdag!

Ungdommer fra Tynset og Alvdal produserte i år sin egen UKM TV. Lørdag kveld kan hele sendingen nytes fra sofakroken hjemme. - Finn frem popcorn! Dette er kvalitets-TV!, forteller de unge TV-produsentene.

Noen ganger er omveier rundt koronarestriksjoner og smittevern veien til innovasjon for kulturbransjen, også for regionens kulturungdommer.

UKM i ny drakt

Tidlig i vår startet de 10 ungdommene fra Alvdal og Tynset arbeidet med å ikle det tradisjonelle UKM-arrangementet ny drakt. Et vanlig arrangement med en stor ansamling av ungdommer inne på Tynset Kulturhus var umulig i koronaåret. I år skulle det i stedet bli TV-sending med egenproduserte innslag - egenprodusert i alt fra idémyldring, intervjuer, filming og redigering, i tillegg til påmeldte innslag innen dans, sang og billedkunst.

Crewet har bestått av Hein Knudsen, Margarita Praskeviciute, Audun Dammen, Ingrid Emilie Orkelbog Madland, Hein Knudsen, Muhammed Sesay, Tyra Skår, Maren Hindahl, Ellen Telneset, Ermias Estifanos, Tyra Skår og Pia Kielland Haug.

Helproff produksjon

Smitteutbruddet på Tynset i mai holdt på å stikke kjepper i hjulene, men TV-produsentene rakk akkurat å bli ferdig med å filme alle innslag. Tormod Leet har gjort sluttredigering og finish, og nå er sendingen klar.

Leet har fra før jobbet med store TV-produksjoner som Farmen, 71 grader nord og Alt for Norge, og bor nå på Fåset med kone og barn. Med profesjonell veiledning, har ungdommene skapt et fyrverkeri av en helaften.

Arbeidets Rett er stolt samarbeidspartner for årets UKM-TV som på lørdag vises på www.retten.no.

Sendingen ligger ute fra klokken 18.00.

Kommentarer til denne saken