Setter fokus på gode avfallsløsninger i landbruket

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Med kampanjen #plastsmartlandbruk ønsker bondelagene og kommunene i Fjellregionen å sette fokus på gode løsninger for håndtering av avfall i landbruket.

DEL

I en pressemelding fra Rendalen kommune og utmarkskonsulent Øyvind Fredriksson forteller bondelagene og kommunene mer om kampanjen:

Bondelagene og kommunene i Fjellregionen har gått sammen og startet kampanjen #plastsmartlandbruk. Formålet med prosjektet er å sette fokus på gode løsninger for håndtering av avfall i landbruket, vise fram noen gode eksempler til etterfølgelse og på lang sikt bidra til mindre forsøpling i Fjellregionen.

Med emneknaggen #plastsmartlandbruk håper de å innta sosiale medier med gode forslag til god avfallshåndtering.

Det er etablert en egen side på facebook, #plastsmartlandbruk, der bønder oppfordres til å legge ut bilder eller videoer som viser deres håndtering av avfallet. Prosjektet ønsker å engasjere flest mulig og i tidsperioden 1. – 17. mai iverksettes en åpen konkurranse der alle som plukker landbruksplast kan poste dette på facebooksiden og er med i trekningen av en flott forundringspakke. Deltagerne kan også utfordre andre til å bli med på konkurransen. Vi vet at det er mange frivillige lag og foreninger som organiserer dugnadsrydding og oppfordrer disse også til å bli med, skriver de i pressemeldingen.

De har også planer videre framover, og forteller i pressemeldingen at de planlegger fagdager med teamet avfallshåndtering i landbruket:

Prosjektet planlegger i tillegg å avholde fagdager i alle kommunene om temaet avfallshåndtering i landbruket når situasjonen tillater det samt at man ønsker å etablere satelittpunkter for henting av rundballeplast i grender der det er langt til gjenvinningsstasjon. Prosjektet har støtte fra Fylkesmannen i Innlandet og FIAS,


Artikkeltags