Gå til sidens hovedinnhold

Stinn brakke for Sie Gubba

Variert Kiempehelg i Hovet

Artikkelen er over 6 år gammel

Bortimot 400 trosset uværet lørdag kveld for å oppleve en fantastisk jubileumskonsert med Sie Gubba.

Konserten i Hovet ble et gjenhør med mange av de beste melodiene Sie Gubba har spilt gjennom 20 år. Det var også et gjensyn med flere av de tidligere bandmedlemmene i gruppa.
 

Gjenhør med Lillestuen

Konserten startet med en forhåndsinnspilt intro med kommentarer fra avdøde Ingvald «Lillestuen» Jensås.
– Kom så går vi inn, no. Og plutselig sto hele bandet på scena og slo an tonen med melodien «Sie Gubba kjem».

Startet på festival

Publikum fikk også et innblikk i oppstarten av gruppa som skjedde på en trekkspillfestival i Tydal i 1995. Der møttes Magne Almås, Hans Skogaas, John Ole Morken og Ola Dragmyrhaug.
– Nå starter vi ei gruppe. Jeg ser for meg navnet Sie Gubba med store bokstaver, og vi skal spille på riksdekkende tv, fortalte Magne Almås om det som skjedde for 20 år sia.
Og slik ble det. I 2006 kom albumet «Sie Gubba» som ble bandets store gjennombrudd mye takket være låten «Sånn e livet». Den lå på Norsktoppen i 20 uker og havnet på en tredjeplass. I 2011 deltok Sie Gubba i Melodi Grand Prix med «Alt du vil ha».

Flere overraskelser

Konserten inneholdt flere overraskelser. Hans Skogaas leste dikt om den store grendefesten «nedmed Ea», Bjørn Lillevold bidro med trommesolo, Marit Kirkhus var solist på «Så kom du», trønderrockeren Chand Torsvik var der og Hauka Mannskor fra Soknedal med sin leder Ronny Kjøsen var med på flere sanger og sang a cappella om «Finast jenta».

Perler på rekke og rad

Perlende kom på rekke og rad. «Satsdunken», «Attom Berghøgda» «Gammel tid», «Låven», «Sånn e livet», «Flommen» og «Laget e Rosenborg» for å nevne noen.
Sie Gubba satte et skikkelig punktum for konserten med ekstranummeret «Fjellrypa» med alle deltakerne på scena.
Frontfigur Magne Almås med støtte av Petter Øien bandt konserten sammen på en lun og humoristisk måte. Bortimot 400 frammøtte i alle aldre fikk mye valuta for pengene.

Variert helg

Lørdagens jubileumskonsert med påfølgende fest var en del av Kiempehelg i Kiempen og Hovet.
Det hele startet fredag kveld med ungdommens kulturmønstring og fortsatte med barnas kulturmønstring lørdag formiddag. I Messa var det pub med trubaduren Eilert Ottem.
Søndag var det åpen hall med aktiviteter spesielt for barn.
Programmet fortsatte med filmvisning fra forestillinga om Anders Reitan som ble presentert på Riksscenen i fjor.
Søndag var det også flere håndballkamper før det hele ble avsluttet med kino i Rallaren.
Arrangør var Holtålen kommune i samarbeid med 10. klasse ved Hov skole, Holtålen Frivilligsentral, Ålen idrettslag, Ålen Musikkorps, Holtålen idrettsråd og Sie Gubba.

Kommentarer til denne saken