120 tonn sik er oppe - nå går de for 30 nye

Her holder Morten Holden (t.v.) og Stein Eriksen (t.h.) opp noen av sikene som ble tatt da Arbeidets Rett var med på tur sommeren 2016.

Her holder Morten Holden (t.v.) og Stein Eriksen (t.h.) opp noen av sikene som ble tatt da Arbeidets Rett var med på tur sommeren 2016. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

- Da har fiskerne på Aursunden våknet til liv igjen etter en lang og mild vinter. Isen gikk sent på Aursunden i år. Helt isfri var sjøen 5.juni, nesten 14 dager senere enn normalt, melder Bjørn Sandnes i Rørosfisk.

Normalen for isens oppløsning på Aursunden er 25 mai +/- 5 dager.

- Det har vært en rolig start også på denne sesongen likt de senere år, men i antall kilo ligger vi litt foran alle år, unntatt første året i 2013, melder Sandnes.

Dette er siste år i det femårige kultiverings-/tynningsfiskeprosjektet i Aursunden. Det betyr at de i sesongen 2017 starter på det femte året.

-  Og som alle kjenner til så er det fisket ut 120 tonn med sik de fire første årene. Målet i år er også på 30 tonn med sik, sier Sandnes.

Det vil si at de har som mål å nå 150 tonn før de tar julekvelden.

- Samlet mottatt på fiskemottaket så langt i år er på knappe 2 tonn med sik, 1.988 kilo for å være nøyaktig, sier Sandnes.

Det er kaldt i sjøen enda og fisken er da i lite bevegelse og ikke lett å få i garn.

- Vi venter og trenger litt mer varme for å få fart på fiskefangstene, avslutter Sandnes.

Artikkeltags