Dyrhaug vant trønderduellen mot kompisen Northug


Niklas Dyrhaug (nr. 5) vant over Petter Northug (f.v.) Martin Johnsrud Sundby og Gjøran Tefre under Oslo skishow i Holmenkollen, lørdag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Niklas Dyrhaug (nr. 5) vant over Petter Northug (f.v.) Martin Johnsrud Sundby og Gjøran Tefre under Oslo skishow i Holmenkollen, lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

For en gangs skyld vant Niklas Dyrhaug en spurt mot Petter Northug. Men når kalenderen viser februar nekter Northug å la seg bli slått av barndomskompisen. Johaug ble nummer fem hos damene.

DEL

– Det er ikke VM, men det er bestandig godt å vinne med startnummer. Og det er godt å vinne en spurt mot Petter. Det var på tide, sier en lettet Dyrhaug, som nå gleder seg til å la kompisen høre det og ikke omvendt.

– Det var payback-time denne gangen. Da jeg hadde den posisjonen jeg fikk på oppløpet, vet jeg at jeg har en bra spurt, påpeker 28-åringen.

– Blod på tann

Lørdagens toer påstår at han ikke tar spurttapet så tungt.

– Det er bare trivelig. Det er greit så lenge det er en trønder som gjør det. Vi trøndere er i medvind om dagen med Rosenborg, landslaget og her. Jeg hadde nok med å komme meg foran Gjøran (Tefre, som ble nummer tre). Nå som Niklas har slått meg og har blod på tann kan han bli en farlig mann framover, sier Petter Northug om barndomskompisen.

– Men er du redd for at han skal slå deg under VM i Lahti også, spør NTB. – Nei, svarer Northug sikkert.

Sundby på treningstur

De to trønderne startet henholdsvis 12 og 14 sekunder bak prologvinner Gjøran Tefre, men de fem første løperne samlet seg allerede i løpet av de to første rundene under den avgjørende jaktstarten i Holmenkollen.

– Planen var egentlig bare å få kontakt, men da vi gjorde det tidlig ble iallfall jeg litt pumpa. Det handler om å få en god posisjon, og da jeg fikk det og et fint opptrekk av Gjøran, var jeg sikker på at jeg skulle slå ham iallfall, avslutter seiersherren, som kunne notere seg for en spurtseier mot Northug også.

Prologvinner Tefre ble nummer tre, mens Martin Johnsrud Sundby, som hadde vært på en tre timer lang treningstur tidligere på dagen, ble nummer fire på oppløpet i Holmenkollen.

– Nå har jeg lært bort alle triksene mine i skøyting til ham (Dyrhaug), og så slår han meg. Det er helt jævlig. Nei da, det er herlig at gutta er i form når ikke jeg er det, sier Sundby med et smil.

Kvinneklassen ble også avgjort i en spurt. Der vant Ragnhild Haga foran Heidi Weng. Therese Johaug falt av i den siste bakken etter å ha gjort grovarbeidet underveis og endte på en femteplass 4,7 sekunder bak lagvenninnene. (©NTB) 

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags