Halvor vant landets desidert hardeste skirenn. 100 kilometer over Hardangervidda

TØFFE TAK: Halvor Lømark Wang fra  Tynset og søskenbarnet   Øyvind Lillehagen vasser knehøydes nysnø i motbakkene etter start.

TØFFE TAK: Halvor Lømark Wang fra Tynset og søskenbarnet Øyvind Lillehagen vasser knehøydes nysnø i motbakkene etter start. Foto:

– Min hardeste skitur noen gang, sier Halvor Løvmark Wang fra Tylldalen i Tynset.

DEL

Sammen med søskenbarnet Øyvind Lillehagen var 37-åringen fra Tylldalen raskest av alle under årets strabasiøse Åsnes Expedition Amundsen.

De to slektningene gikk sammen under hele rennet og kom i mål på litt over 28 timer; 12 minutter foran nestemann som gikk alene.

Wang har flere starter bak seg og har også en seier tidligere.

– Årets resultat kom som en overraskelse. Søskenbarnet mitt hadde ikke trent så mye på forhånd, men vi lå godt an hele vegen. Og da kunne vi like godt prøve å komme først i mål, smiler Halvor Løvmark Wang.

Han innrømmer at årets løp har vært det desidert tyngste han har vært med på av startene på Åsnes Expedition Amundsen.

De fleste brukte mer enn fire timer mer enn normalt.

– Til tider var det ekstreme forhold med mye tung nysnø, kraftig motvind og stiv kuling – i perioder var det nesten umulig å ha sikt. Men ved hjelp av GPS, kart og kompass gikk det bra til slutt. Det hjelper med erfaring fra før, sier tynsetingen.

Les mer om Åsnes Expedition Amundsen

Wang har trent jevnt og trutt i mange år og har gode plasseringer fra triatlon og Norseman.

– Som småbarnsfar blir det mindre trening nå. Men jeg trives med fysiske utfordringer i naturen, sommer som vinter, sier fysioterapeuten fra Tynset.

Mor og datter i verdens tøffeste fjellskiløp: – Vi har vært i ytterkant av hva vi har tålt

Artikkeltags