Det er tatt ut tre utøvere på kvinnenes elitelag, mens det er fem utøvere på herrenes elitelag. Alle de tre kvinnene er hjemmehørende i Fjellregionen.

De tre kvinnene er Gyda Westvold Hansen fra Nansen IL, Marte Leinan Lund og Mari Leinan Lund fra Tolga IL.

– Aldri har nåløyet for å komme inn på elitelagene i kombinert vært trangere. Det var «medaljekrav» for å komme på laget nå. Felles for alle uttatte er at de kom hjem fra VM i Oberstdorf med medaljer etter tidenes VM for norsk kombinertsport, sier sportssjef Ivar Stuan i en pressemelding.

Norges skiforbund uttaler at det er flere lovende utøvere bak kvinnetrioen på elitelaget, og at det vil være mulighet for flere av dem å få internasjonale oppdrag.

– Opplegget vil i stor grad bestå av teknisk og fysisk trening i hverdagen og med spesifikt hoppfokus på samlinger. Fra august vil også Sommer Grand Prix og norgescupen være aktuelt som konkurransetrening inn mot verdenscupstart i Lillehammer i desember. Jentene viser til god utvikling på alle mulig måter, med en rå innstilling, tilstedeværelse og stor gjennomføringskraft i daglig treningsarbeid, forteller kvinnenes hovedtrener Thomas Kjelbotn.