Huber om rollen som VM-reserve: – Føler jeg er på treningssamling

VM-RESERVE: Marion Rønning Huber fikk VM-plass i tolvte time, men må sannsynligvis nøye seg med å se hele mesterskapet i Hochfilzen fra sidelinjen.

VM-RESERVE: Marion Rønning Huber fikk VM-plass i tolvte time, men må sannsynligvis nøye seg med å se hele mesterskapet i Hochfilzen fra sidelinjen.

Av

Etter en tøff start på sesongen var Marion Rønning Huber i ferd med å gå over til plan B. Plutselig fikk hun klarsignal til VM.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Jeg var på vei hjem fra Osrblie sist helg og gledet meg veldig til å få noen rolige dager hjemme etter en måned på reise. Så fikk jeg beskjed om at jeg var tatt inn i VM-troppen, forteller Huber til Østlendingen.

De fem første kvinnene, som gikk sprinten fredag, hadde vært klare lenge. At nettopp 25 år gamle Huber skulle bli siste kvinne i VM-troppen, var rimelig utenkelig for en drøy måned siden.

– Jeg hadde mål om å kunne få en VM-plass, men det var før sesongen startet. At jeg er her nå er rimelig uvirkelig for jeg hadde en så elendig start på sesongen.

Rett til verdenscup

Før jul slet Huber med å finne toppformen. Så ble hun sjuk i jula og måtte stå over årets første renn i IBU-cupen i Italia.

Først 14. januar var hun tilbake internasjonalt og ble beste norske i tyske Arber.

Det førte Tynset-jenta rett inn på verdenscuplaget i Anterselva og videre til VM i Hochfilzen, etter å ha fått med seg et EM-sølv i mixed-stafett fra Polen.

– Det har gått veldig fort, men jeg gjorde en ganske bra jobb i høst og fikk ikke ut maks av det jeg var god for i starten av sesongen. Jeg har fortsatt tilgode å få til de helt rå løpene, men det har vært stor framgang, sier Huber.

Mye tyder på at Huber blir stående uten konkurranser i «VM-debuten».

Hun var reserve på sprinten, der Norge hadde en ekstra plass ettersom Tiril Eckhoff var regjerende mester etter gullet på hjemmebane i Holmenkollen sist sesong.

På normaldistansen onsdag er hun andrereserve bak Hilde Fenne. Det samme på stafetten, der laget fortsatt ikke er tatt ut.

I VM som «turist»

– Jeg har hele tiden vært forberedt på at det sannsynligvis ikke blir noen konkurranser på meg, selv om jeg selvfølgelig har i bakhodet at jeg kan få sjansen. Men nå som jeg er andrereserve, blir det nok vanskelig. Derfor føler jeg nesten jeg er på treningssamling sånn det er nå, smiler Huber.

– Hva er din rolle i laget?

– Jeg kjenner jo jentene godt. Så min oppgave er å være sosial og en slags støttespiller.

– Er det lett å støtte de andre, når man selv har ambisjoner om å få gå?

– Selvfølgelig vil jeg gå. Men jeg har vært så innstilt på at jeg er her som reserve, så det har ikke vært så vanskelig. Det er egentlig ganske utrolig at jeg er her i det hele tatt.

Å få muligheten til å være med og oppleve et mesterskap fra innsiden, er uansett en motivasjonsboost. Neste år er det OL i Pyeongchang.

– Jeg har jo aldri vært i VM tidligere, så det er klart det gir motivasjon og lyst til å satse videre. Man ser at det ikke er umulig å komme dit man vil. Junior-VM var stort som junior, men et VM, og et OL som det er neste år, er det største man kan være med på som skiskytter.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags