Bjørn Gjermundshaug sikret sin første IBU-seier i suveren stil

Det var ingen som kunne tukte Vegard Bjørn Gjermundshaugs innsats, under søndagens renn i IBU-cupen i Brezno-Osrblie i Slovakia. Her krysser han mållinja under lørdagens sprintrenn på samme sted.

Det var ingen som kunne tukte Vegard Bjørn Gjermundshaugs innsats, under søndagens renn i IBU-cupen i Brezno-Osrblie i Slovakia. Her krysser han mållinja under lørdagens sprintrenn på samme sted. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vegard Bjørn Gjermundshaug leverte søndag nok en kanonløp i IBU-cupen. Alvdølen gikk helt til topps foran Simon Fourcade, og vant dermed sitt første store internasjonale renn.

DEL

– Det har vært mange 2. og 3. plasser, så det var på tide, konstaterer Bjørn Gjermundshaug overfor Østlendingen etter maktdemonstrasjonen på 10 kilometer sprint i slovakiske Brezno-Osrblie.

Alvdølen viste allerede lørdag at han er i meget god form da han gikk inn til en tredjeplass på sprinten.

Og søndag ble det altså full klaff:

– Jeg vinner fordi at det er et føre som passer meg veldig godt. Det var løse forhold i løypa, og da må man jobbe for å holde seg over snøen, og ikke grave seg ned. Det er jeg god på, og i tillegg legger jeg ned jobben over bakketoppene. Det er det ganske mange som ikke gidder, sier Bjørn Gjermundshaug, som også valgte å legge ned litt mer tid på standplass, for å slippe bomskuddene.

– På liggende gikk det helt greit, jeg bruker litt tid, men totalt sett er det ok. På stående har jeg slitt litt, så jeg velger å jobbe inn ett og ett skudd, og går for å skyte gode treff, i stedet for å bare gå etter å treffe. Jeg er heldig med et par kantskudd, men noen ganger går de inn og noen ganger går de ut - og denne gangen VILLE jeg virkelig treffe, for det koster så mye å bomme, påpeker Bjørn Gjermundhaug, som klarte seg med ett bomskudd - det aller siste på den stående skytingen.

I sporet gikk det imidlertid svært fort med alvdølen, som i mål var hele 21,5 sekunder foran franske Simon Fourcade fra Frankrike. Også han måtte tåle ett bomskudd.

– Det betyr mye for meg å få denne seieren. Det er veldig motiverende å se at man får betalt for all den treningen man legger ned. Om man ikke gir opp, lykkes man til slutt, smiler Bjørn Gjermundshaug, som håper at det står verdenscup, og ikke IBU-cup, på startlistene som inneholder hans navn om ikke lenge.

Verdenscuputtaket til Ruhpolding kommende helg er allerede gjort, men det er muligheter i Anterselva helgen etter.

– Det blir lenge å være ute på reise. Etter Anterselva er det EM, og det er også flere IBU-runder. Men jeg vil ikke hjem, og så får jeg bare se hvilke løp jeg får gå. Det har jeg egentlig ikke fokusert så mye på, sier Bjørn Gjermundshaug.

2.plass til Bjørn Gjermundshaug etter feilfri skyting


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags