Årets første skispor?

I Vingelen er det perfekte forhold for sesongens første skitur

I Vingelen er det perfekte forhold for sesongens første skitur Foto:

Det er sol og strålende vær i dag, og i Vingelen er det allerede flotte forhold for å gå på ski. Bjørn Ivar Ryen har slådda ei løype på 3.5 km fra Skistua og selv gått opp et klassiskspor, så her er det muligheter for både skøyting og klassisk stil.

DEL

I Vingelen er det tradisjon for å kjøre opp et spor på den tidlige snøen. Vi skriver bare oktober, men det er fine forhold for sesongens første skitur.

- Det er 15-20 cm snø her og det var akkurat litt for lite snø til å kjøre løypemaskina, men det var ikke mye om å gjøre. Jeg har derfor slåddet en strekning på 3.5 km fra Skihytta og hvis man går att og fram her, blir det en tur på ca 7 km. Jeg holder på å gå opp et klassisk spor sjøl nå, så her er det muligheter for både klassisk og fri stil, forteller Bjørn Ivar.

Det er ikke mange som har plukket fram skiene enda, men nå er det muligheter.
-Jeg har ikke sett noen andre skiløpere her enda, men jeg oppfordrer folk til å ta seg en tur og få teste skia, for det er en riktig nydelig dag med sol og bare -2-3 grader. Snøen har festa seg etter at jeg har kjørt og det er spesielt fint her oppe tidlig i sesongen. Vi må huske at Skistua ligger på 900 moh, noe som gjør at skispor er mulig selv i oktober, frister Ryen.

Har du startet skiesongen? Og vet du om det fins flere tidlige skiløyper i distriktet, så gi oss et tips og send gjerne bilde!

Artikkeltags