Skjevdal med kjempeetappe – gikk laget opp til 11. plass

GOD ETAPPE: Lars Gunnar Skjevdal gikk en meget god etappe da Tydal ble nummer seks på NM-stafetten.

GOD ETAPPE: Lars Gunnar Skjevdal gikk en meget god etappe da Tydal ble nummer seks på NM-stafetten. Foto:

Av
DEL

Lars Gunnar Skjevdal gikk en kjempegod andreetappe og var med og gikk Tydal inn i medaljestriden på søndagens NM-stafett. Rørosingen gikk laget opp fra 19. til ellevteplass og sørget for at Niklas Dyrhaug fikk et godt utgangspunkt.

- Vi var trygge på at Lars Gunnar kom til å levere. For han har stor kapasitet og er en meget god langrennsløper. Det beviser han på nytt i dag. Det Skjevdal presterer i dag er minst ett hakk opp i forhold til torsdagens 15-kilometer, sa Ole Ingebrigt Dyrhaug etter at Tydal hadde sikret seg en imponerende og smått sensasjonell sjetteplass.

For de hadde startnummer 57. Magnus Stensås som gikk startetappen hadde en svært vanskelig oppgave i de smale traseene. Han slet med å komme seg fram og lå allerede etter to kilometer rundt 20 sekunder bak teten. Ved halvgått løp var det rundt 45 kilometer og derifra og inn gikk han omtrent like fort som teten. Stensås hadde passert 38 løpere da han kom inn og vekslet som nummer 19.

Gikk sitt eget løp

Lars Gunnar Skjevdal fikk dermed det utgangspunktet han håpte på. Skiskytteren var opptatt av å gå sitt eget løp. Han plukket hele veien løpere og tapte mye mindre til Hans Christer Holund som i fjor vant VM-femmila enn man kunne forvente. Tydal var 1,14 minutt bak Lyn da Skjevdal var ferdig med sin gode etappe og kunne sende Niklas Dyrhaug i vei.

Han fortsatte å hente inn løpere og etter at 27 av de 30 kilometerne var unnagjort var faktisk Tydal i posisjon til å kjempe om medalje. Men landslagsløperen hadde brukt for mye krefter underveis til at han hadde noe å gi i spurten. Dyrhaug berømmet etter målgang sine to lagkamerater. Han var tydelig på at de leverte varene i den spennende stafetten.

Sikter høyere neste år

– Resultatlista hadde nok vært hyggeligere lesning for vårt vedkommende dersom Magnus hadde hatt en bedre startposisjon. For vi var tidlig i stafetten halvminuttet bak de andre som kjempet om medalje. Neste år er det NM i Trondheim og da er seks det dårligste startnummeret vi kan få. Der kan vi komme til å gjøre det like bra, sa Dyrhaug som ikke hang med hodet selv om medaljen og pallplasseringen glapp. Det kan by seg flere muligheter.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken