Viktig messe for samfunnshuset

Gitt til julemessa: Randi Brænd viser fram noe av tingene som er gitt til julemessa i den nyoppussede gangen i Dalsbygda samfunnshus. Foto: Guril Bergersen

Gitt til julemessa: Randi Brænd viser fram noe av tingene som er gitt til julemessa i den nyoppussede gangen i Dalsbygda samfunnshus. Foto: Guril Bergersen

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag arrangeres det tradisjonell julemesse i Dalsbygda. Med salg av julebakst, elgkjøtt, syltetøy, lodd og julenek. Men årets komité har også valgt å fornye seg, og presenterer julekort med Dalsbygda-motiv og kopp med dialektord.

DEL

– Nytt for denne julemessa er at julemessekomiteen selv har bestilt produkter som vi skal selge. Vi har bestilt opp julekort med motiver fra Dalsbygda, fotografert av Arne Nyaas. Kopper med dialektord fra Dalsbyda har vi også bestilt. De kan jo være fine julegaver, sier leder av julemessekomiteen, Randi Brænd.

Gevinster til 60.000

Julemessa søndag 4. desember blir som tidligere med salg av bakst, elgkjøtt og syltetøy, som er gitt til julemessa. Salg av lodd til hovedlotteriet er godt i gang. Her har det kommet inn gevinster til en verdi av 60.000 kroner.

– Lodd til lotteriet kan fortsatt kjøpes den første timen av julemessa. Hovedgevinsten er en flott hjemmelaget gyngestol, så det blir en spennende trekning, opplyser Brænd.

Det blir også arrangert tombola, barnelotteri og salg av husflidsprodukter.

– Vi har i år åpnet for at andre kan selge ting. Elever ved Dalsbygda skole skal selge småsløyd de har laget på skolen. 4H skal selge julenek. Lene Lyster kommer med sine selvlagde kort. Leif Kåre Kvanngraven skal selge den nye boka si og det blir salg av honning, frister Brænd.

Det blir salg av varm mat, så folk kan få kjøpe seg middag. Og kaffe med noe attåt.

Inntekter går til huset

– Det er tre år siden julemessa i Dalsbygda ble arrangert sist. Pengene som kommer inn på messa går i sin helhet til Dalsbygda samfunnshus. Det har blitt så fint her med nytt kjøkken, garderobe og handikapdo. Pluss maling av vegger og nytt gulvbelegg. Det er nok noen vegger til som skulle ha blitt malt. Inntektene fra julemessa er veldig viktig for samfunnshuset, forklarer Brænd.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken