Ledige plasser ved Storsteigen

Deltidsstudiet "Grovfôrbasert husdyrproduksjon for fjellandbruket" er også en måte å etablere nettverk på.

Deltidsstudiet "Grovfôrbasert husdyrproduksjon for fjellandbruket" er også en måte å etablere nettverk på. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er fem ledige plasser igjen ved etterutdanningen "Grovfôrbasert husdyrproduksjon for fjellandbruket".

DEL

Fagskoletilbudet "Grovfôrbasert husdyrproduksjon for fjellandbruket" ved Storsteigen videregående skole blir satt opp for andre gang i år. Studiet har 22 plasser og 17 søkere har takket ja til studiet. Fortsatt er fem ledige plasser igjen, som det er mulig å søke seg inn på. Deltidsstudiet startes opp hvert 2. år.

- Vi tok inn 23 elever første året. Målet vårt i år er å fylle opp det, sier rektor Eivind Aaen.

- Vi har søkere fra et større geografisk omfang, opplyser Aaen. Det er sju nordøsterdøler og seks fra Oppland, samt søkere fra Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal og Rogaland. Vi tror det vil gi et friere fagmiljø, noe som blir interessant.

Førstemann til mølla

Målgrupper for tilbudet er nåværende og fremtidige gardbrukere som ansatte i rådgivningsapparatet innen landbruk, og fagarbeidere innen landbruk. Etter det toårige deltidstilbudet får elevene tittelen "Agrotekniker grovfôrbasert husdyrproduksjon". For de resterende fem plassene gjelder prinsippet førstemann til mølla, så fremt søker møter en viss kvalifikasjon. Opptakskravet er fullført og bestått naturbruksprogrammet eller realkompetanse.

- Forrige klasse var en blanding av gardsbrukere som var på tur inn i yrket, og folk som har drevet på en stund, men er interessert i faglig påfyll, sier Aaen.

- I tillegg til ansatte i rådgivning og fagarbeidere.

Han påpeker at studiet også er en form for nettverksetablering.

Les om lærlinger som har tatt andre fagarbeid-retninger:

Sivert Greni Breen, snekker

Kristian Bientie Aasvold, CNC

An-Magrit Bjørnerås Langøien, kokk

Påmelding frem til første samling

Studiet har ti samlinger i løpet av året, hvorav første samling foregår over to dager, 31. august og 1. september. Det er mulig å melde seg på deltidsstudiet frem til første samling, men skolen ser helst at folk melder seg på jo før jo heller.

- Det er bare å henvende seg til skolen, så får man hjelp der, sier Aaen.

Artikkeltags