7000 har fått elevplass i Hedmark

Nord-Østerdal videregående skole.

Nord-Østerdal videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Førsteinntaket til videregående skole er klart.

DEL

7247 søkere er tilbudt skoleplass i Hedmark i første inntaksrunde, opplyser Hedmark fylkeskommune på sin nettside.

– Av totalt 7598 søkere til skoletilbud i Hedmark har 7247 fått et tilbud i første runde. 87,3 prosent har kommet inn på sitt første ønske i denne inntaksrunden, noe som er 0,2 prosentpoeng lavere enn i fjor, forteller Kasper Tøstiengen. Han er avdelingssjef for videregående opplæring i fylkeskommunen.

Til Nord-Østerdal videregående skole (NØVGS) på Tynset var det 577 primærsøkere til 528 plasser. Det er tatt inn 528 elever i førsteinntaket.

Storsteigen i Alvdal hadde 83 primærsøkere til 86 plasser, og har tatt inn 80 elever.

Ved NØVGS viser tallene at både helse- og oppvekstfag og elektrofag er populære yrkesfagretninger. Det var 53 søkere til 32 plasser på VG1 helse og oppvekstfag. 34 elever er tatt inn ved førsteinntaket.

På VG1 elektro var det 30 søkere til 22 plasser.

Til VG2 kjøretøy var det over dobbelt så mange søkere som plasser, og situasjonen er nesten den samme på VG2 elenergi. 15 søkte kjøretøy, og sju er tatt inn; 14 søkte elenergi, og åtte er tatt inn.

Interessen for påbygging som gir generell studiekompetanse er også stor. Her var det 36 søkere til 24 plasser.

På Storsteigen var det tre flere søkere enn plasser på VG1 naturbruk. På naturbruk hest er det ledig kapasitet, ettersom det er tatt inn 10 elever og klassen har plass til 14.

Fra og med onsdag 13. juli kunne alle søkerne gå inn på nettet og se resultatet av inntaket, og de kan gi svar på om de ønsker den plassen de har fått tildelt.

Tøstiengen opplyser at søkerne har frist på seg til 20. juli med å svare på om de tar plassen eller ikke.

– Det er svært viktig at alle svarer, sier han.

68 søkere med ungdomsrett står uten plass etter førsteinntaket. Dette dreier seg i hovedsak om ungdom i alderen 16 til 19 år. I fjor var tallet 64.

Fylkeskommunen forteller at resultatet fra andre inntaksrunde vil være klart rundt 9. august.

Artikkeltags