Det blir ny runde verdenscup for Ole Bjørnsmoen Næss

Nm: Ole Bjørnsmoen Næss fikk med seg 2. og 4. plass fra NM i enkeltdistanser i helga.

Nm: Ole Bjørnsmoen Næss fikk med seg 2. og 4. plass fra NM i enkeltdistanser i helga.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Ole Bjørnsmoen Næss er klar for Verdenscupen igjen. Norges Skøyteforbund har tatt ut tynsetløperen til femte runde av verdenscupen som arrangeres i Berlin 27.-29. januar.

Vant 3000 meter under Norgescupen 

Etter helgens gode prestasjoner i Sørmarka Arena i Stavanger med seier både på 3000 meter og 5000 meter så tydet det meste på at langdistanseløperen ville bli tatt ut, og det ble han også.

Næss skal gå 5000 meter under stevnet.

Bjørnsmoen Næss suveren på 5000 meter 

- Jeg føler formen er veldig bra om dagen, sa Næss etter at han hadde vunnet 5000 meter med en margin på nesten 20 sekunder ned til Fredrik van der Horst på 2. plass.

Nå får han altså testet seg mot verdenseliten i Berlin.

- Det var som forventet egentlig. Nå handler det om å få prestert ordentlig, dette blir den siste store sjansen min på å få vist meg fram skikkelig internasjonalt denne sesongen, sier Næss etter at uttaket er klart.

2018 er OL-sesong om Næss har lyst til å være med når startskuddene går på 5000 og 10 000 meter i Pyeongchang i Sør Korea i februar.

- Ja det er drømmen det, sier han.

- Det er kanskje noe nærmere enn en drøm også? En realistisk målsetning?

- Ja, det er realistisk med tanke på det nivået jeg er på nå. Uttakene til OL blir tatt på bakgrunn av hvordan man presterer fra starten av neste sesong så det gjelder å legge inn en formtopp allerede tidlig på vinteren. Da må jeg ha kommet enda et steg videre fra der jeg er i dag.

- Det var sikkert greit å få til et såpass bra løp som på søndag med tanke på oppkjøringen foran OL-sesongen?

- Jeg kom ikke skikkelig i gang fra starten av denne sesongen og har blitt hengende litt etter. Da er det viktig å få den bekreftelsen på at man kan gå et godt skøyteløp. Skøyter er spesielt, det må stemme både fysisk og psykisk skal det fungere optimalt, avslutter han.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags