Slå ned korona!

Av

Honnør til våre helsemyndigheter som har forlenget en lang rekke viktige tiltak til over påske.

DEL

Meninger Mye folk er fortsatt ute og går, både i friluft, i butikker osv. Bør vi isolere oss mer for å slå ned viruset?

Når viruset ikke finner en ny kropp å hoppe over i etter 2-3 uker dør det visst. Kina har klart det med 1,4 milliard folk! Utrolig bra! De har hatt en meget streng justis. Frosta har også isolert seg helt og trolig stanset viruset. Norge kjører en mer langsom linje og må regne med unntakstilstand mye lenger, kanskje flere måneder. Ønsker vi det i stedet for å ta et skikkelig skippertak i 2 - 4 uker nå.

De sterkt reduserte tilfellene som vil være igjen etter en slik hestekur er lettere å spore smitten til. Vi kan alle være smittet uten at vi vet det og uten at vi har symptomer. Vi er også mest smittsomme før symptomene kommer. Vi kan derfor smitte svært mange andre i mange dager uten at vi er klar over det!!

Sykdommen kan også ramme folk i alle aldre, også unge friske som heller ikke har andre sykdommer. Alle må bidra og ha minst mulig kontakt med andre mennesker. Da vil dette gå raskere over for oss alle. Vår landsmoder Gro sa en gang: "Det er typisk norsk å være god".

Det var ment som en spøk om våre gode idrettsfolk. Kanskje vi også kan legge lista og vise verden det nå i vår kamp mot koronaviruset?


Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags