- Det gleder meg å sjå dette som nærmest vokste opp på skytebanen i Hådalen, forteller Inger Marie som er datter av John Frostvoll, en nærmest legendarisk skytter i Hådalen skytterlag. – Han var jo med som aktiv skytter i hele sitt liv, og vi unga, dvs jeg og søstera Ruth mi var med på skytebanen. Her gikk vi alle gradene fra å «vårrå med» dit og så videre « å sell kaffe», «vårra med i grava» (anvisergrava) og tel slutt å få det ærefulle oppdrag å anvise. Da hadde vi nådd konfirmasjonsalderen og dermed vart det liksom slutt. Men det vi skjøt, gjorde vi bare for moroskyld, sier Inger Marie.

Verdier

I og med at det ikke var andre onger med på skytebanen den gangen, husker jeg at vi vart del i et sterkt fellesskap og vist stor omsorg. Og respekt for våpen fekk vi med i morsmjølka, sier Inger Marie som også husker at faren la ned et absolutt forbud mot å leke krig.

Lading

- Je’ husker og’godt at je’ vart så interessert av lading. Je’ fekk være med på å veie opp kruttet. Det var fascinerende å sjå nøyaktigheten i dette arbeidet. Og så husker je’ hvor stolte alle var når vi endelig fekk opp skytterhuset i Hådalen, tidligere hadde vi losjert i nærmet et skur.

Og på Tynset denne søndagen kunne Inger Marie Frostvoll med god grunn være stolt over sitt barnebarn Kristine som ganske sensasjonelt slo Emma Olea Eide, Tynset som har dominert totalt i kl. e.rekr. denne høsten.

Flere

Men til stede på skytterhuset på Tynset under finalene var det opptil flere som var stolte. I den andre enden av rørosbordet satt det noen som fulgte med sitt barnebarn Heidi-Sofie Sandnes-Rynning og hennes fight med Emma Heidtmann fra Nora i kl. rekrutt. Emma vart best denne gangen som så mange ganger før. I salen satt det et par besteforeldre Wikan som kunne bekrefte at også her følger regelen om at slekt skal følge slekters gang.

Jamne oppgjør

I to av klassene var det stor spenning inn til siste skudd. I kl. 4 knep Jenny Elise Akeren Lundkvist seieren like foran nesa på Ingvar Brohaug. Enda jamnere var det i kl. 2 der John Rosvold, Tynset måtte ha omskyting der tiendelene avgjorde i kampen mot Hågen Strypet, Alvdal. Solan Henningsmo, Dalsbygda på sin side måtte også bite i graset for Annette Odden fra Rennebu.

God underholdning

I det hele tatt var det mye spennende å oppleve under disse finalene og det var faktisk jubel og klapp undervegs. Og ute på nettet kunne de som var interessert følge stevnet skudd for skudd på livevisningen som nå mer og mer regnes som en selvfølge. Også her kan en nok finne noen nær beslektede foran PC-skjermen.