På grunn av de gjeldende koronareglene blir åpningen av Neby bru et digitalt arrangement. Åpningen kan du se direkte på retten.no fra klokka 14.30 lørdag 16. mai.

Fra Tynset-brua skal ordfører Merete Myhre Moen fraktes i robåt til Neby. Der blir det offisiell åpning med taler, snorklipping og musikkinnslag.

Deretter kan brua tas i bruk for alle.

– Vi er i rute til åpningen, men dugnadsarbeidet vil fortsette etter 17.mai, sier Trond Kletvang i Nebybruas venner. Han er overveldet over dugnadsinnsatsen til tynsetingene.

17.mai

Selv om årets 17.mai-program blir annerledes, er det fortsatt mulig å komme i feststemning på nasjonaldagen.

– Det blir taler, korps og tog i år også, sier leder i 17.mai-komiteen, Kjell Erik Bangen.

Mellom klokka 11 og 13 på nasjonaldagen spiller skolemusikken, drillen og janitsjaren ved Alfarheim, Furumoen og Tjønnmosenteret. Klokka 11 starter et tog med 50 kjøretøy fra kirka, gjennom sentrum, via Tjønnmosenteret og til Domus.

– Her kan folk møte opp, men sørg for å holde god avstand, sier ordføreren.

Tale og bekransning av bautaen ved kirka, og tale for dagen ved 7.klassingene, spilles inn digitalt og legges ut på nett.

Natursti

17.mai legges det også opp til natursti for små og store på Nebyrunden og turstiene i området: Start ved Domus, gå over Tynset-brua og gå ned til elva. Følg Fløtarstien langs elva til Neby bru. Svarene på spørsmålene henger på tavla ved Neby. Der får du også en forfriskende premie før du tester den nye brua og fortsetter på runden hjemover, lokker 17.mai-komiteen.

– Dette blir en festhelg, selv om det blir annerledes enn vi hadde sett for oss. Jeg vil likevel oppfordre folk til å finne fram finstasen og ta del i aktivitetene på 17.mai, sier Merete Myhre Moen.