Det begynner allerede å rykke litt i «konsertføttene» til Tynsets ordfører Merete Myhre Moen og kulturhusleder Siri Beate Fossum. Årsaken til rykningene er at det nå er under en måned igjen til den store byfesten i fjellbyen Tynset.

–Nå begynner vi selvsagt å merke at det snart er byfest, igjen, sier Merete Myhre Moen og Siri Beate Fossum, i det daglige henholdsvis ordfører og kulturhusleder i Tynset, men på byfesten er de med som frivillige.

Gratis for alle under 18

På ettermiddagen 1. juli braker det løs midt i Tynset sentrum. Foruten superstjerne i CC Cowboys, spiller Ogras, Memory Lane og White Spire. Også kulturskolen på Tynset bidrar.

– Vi har nå åpnet for billettsalg på tynsetkulturhus.no, og håper at så mange som mulig vil kjøpe billetten der. Det gjelder også de som får gratis inngang, de under 18 år. For selv om Sparebank 1 Østlandet spanderer billetter på dem, så må det registreres som gratisbillett på nettsiden, forteller Fossum, som også er billettansvarlig.

Lokker billettkjøpere med festivalpass

Det er ikke noe i veien for at de som vil på den store byfesten kan kjøpe billett ved inngangen. Men, både Fossum og Myhre Moen, har en klar oppfordring:

– Vi ønsker at så mange som mulig kjøper billetter i forkant, og er du tidlig ute, altså kjøper billett før 15. juni, er du med i trekningen av fem festivalpass til Livestock i Alvdal.

Der er det blant annet mulig å oppleve Marion Ravn live.