Resten blir det mulig å følge kjørerne via GPS-trackeren til Femundløpet, og vi oppdaterer deg selvfølgelig i tekst, bilder og video på retten.no gjennom hele løpet.

I år som i fjor er Arbeidets Rett og Direktesport i Amedia, som er vår sportskanal, samarbeidspartner med Femundløpet. Vi går sammen om en TV-produksjon, og i tillegg leverer våre reportere status og nyheter vi oppdaterer lesere og seere med gjennom den snaue uka det pågår.

Dag for dag starter programmet med den offisielle åpningsseremonien i Bergstadens Ziir onsdag kveld. Der møtes deltakere, handlere, frivillige, partnere og publikum til kulturelle innslag og tenningen av Red Lantern blant annet. Femundløpet filmer hele seremonien og det vil vises klipp fra denne i sendingen torsdag.

Torsdag er dagen for start i både F650 og F450.

Det foregår henholdsvis klokka 10 og klokka 16 i Kjerkgata. Begge deler sendes direkte i sin helhet åpent for alle fra retten.no og Amedias Direktesport, og du kan også gå til sendingene fra Femundløpets egne nettsider.

En halvtime før hver start inviterer til å oppkjøring fra studio i Kaffestuggugården, der vi har både gjester og forhåndsinnspilte innslag. Programledere og kommentatorer er tidligere aktiv langdistansekjører Nina Skramstad, som også kommenterte sendingene våre i fjor.

I år er hennes makker i sendingene torsdag og fredag, Esten Inge Hilmarsen fra Tolga. Også han har kjørt løpet sjøl tidligere, i tillegg til at han har jobbet både i Nea Radio og Arbeidets Rett og har både kompetansen og «stemmen» som skal til.

Nytt i år der er lanseringen av Femundløpet Live på femundlopet.no. Der finner du GPS-trackingen, resultatservice, livestream fra sjekkpunktene og smått og stort fra Femundløpets egen redaksjon, i år støttet opp av Andreas Kokkvoll, Martin Rindalsholt og flere. Løsningen bygges opp med støtte fra Innlandet fylkeskommune.

I fjor leide Femundløpet inn et eksternt produksjonsteam, mens årets sendinger blir til i samarbeidet mellom Retten og Femundløpet, og Marit Manfredsdotter fra Fakta Film som er produsent mens Ola Dragmyrhaug og Fjell-TV er hyret inn for å stå for selve produksjonen.

Merk deg disse tidene for Direktesport-sendinger:

Torsdag 2. februar er det direkte studiosending kl. 09.30 som går rett over i start F650 klokka 10. Dette varer bortimot et par timer fra ende til annen og kommentatorer er Nina Skramstad og Esten Inge Hilmarsen.

Likedan blir det sending fra studio klokka halv fire før start for F450 klokka 10.00.

Fredag 3. februar sendes det fra klokka 10.30 og klokka 11.00 går starten FJunior og F200.

Så skal Fjell-TV og produsent Marit Manfredsdotter flytte hele studioet fra Kaffestuggugården til Smelthytta og Malmplassen. Der samles vi igjen til direktestudiosending på kvelden fra klokka 21 til 21.30. Det gjør vi for øvrig også lørdag og søndag kveld.

Lørdag morgen klokka ni vil det bli en kort statusoppdatering og så følger vi selvfølgelig med når kjørerne fra FJunior og F200 er ventet i mål på Malmplassen i løpet av dagen og kvelden. Tidspunktene kommer vi tilbake til når vi ser vær og føre og fart i løypa.

Det som er sikkert er at det blir studiosending fra Malmplassen klokka 21 til 21.30 og lørdag og søndag har studioankeret vårt, Nina Skramstad med seg en annen merittert hundekjører, Inger Marie Haaland.

Søndag morgen oppdaterer de to deg kort slik som på lørdag og så er det premieseremoni for de tre klassene som har kommet i mål klokka 12.00. Det skal gjøres opptak og sendes, men sjølsagt er det en fin opplevelse å ta turen ut der også. På ettermiddagen er vinneren av F650 ventet i mål, og vi lover gjensyn med målgang og seiersintervju i kveldssendingen klokka 21 den kvelden også.

Spør oss dersom det er noe du lurer på, og ellers finner du oss på retten.no

Program for publikum

Starten finner sted i Kjerkgata og målgangen finner sted på Malmplassen. Dette programmet er sakset fra Femundløpets egen side og vi tar forbehold om mulige endringer.

Onsdag 1. februar 2023

kl 18:00 - Åpningsseremoni i Bergstaden Ziir- Deltaker, handlere, frivillige, partnere og publikum inviteres til offisiell åpning Femundløpet 2023. Kulturelle innslag, Red Lanthern tennes, defilering av deltakere på Malmplassen.

Torsdag 2. februar 2023

kl. 10.00 - Start F650 - NM Åpen klasse

kl. 16.00 - Start F450 - NM Begrenset klasse

kl. 18.00 - Symposium Frivillighet - NIF v/idrettspresident Berit Kjøll (Storstuggu)
Sjekkpunktene åpner fortløpende se program på sjekkpunktenes sider.

Fredag 3. februar 2023

kl. 11.00 - Start FJunior og F200

kl. 19.00 - Appetitt og Femundløpets Ambassadører inviterer til temamøte om ernæring og fysisk aktivitet for din hund (Sangerhuset)

Lørdag 4. februar 2023

kl. 10.00 - 18.00 Vi inviterer til spennende aktiviteter på Malmplassen sammen med våre partnere.

kl. 12.30 - Målgang vinnere FJunior og F200 (NM Junior) - Malmplassen

kl. 18.30 - Målgang vinner F450 (NM Begrenset klasse)
Tider for målgang vil avhenge av vær og føreforhold. Følg med på Femundløpet LIVE.

Søndag 5. februar 2023

kl. 11.00 - Vi inviterer til spennende aktiviteter på Malmplassen sammen med våre partnere.

kl. 12.00 - Premieseremoni FJunior, F200 og F450. (Malmplassen)

kl. 15.00 - Målgang vinner F650 (NM Åpen klasse)

Mandag 6. februar 2023

kl. 12.00 - Premieseremoni F650 (NM Åpen klasse) (Malmplassen)

kl ….. Red Lantern slukkes når siste kjører er i mål.