– Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort. Det blir også barndommen, drømmene, friheten og mulighetene hennes. La barn vie seg til livet og støtt kampen mot barneekteskap, skrive Tynset kommune i en pressemelding.

Barneekteskap bremser utvikling og opprettholder fattigdom. Der jenter giftes bort som barn og mister muligheten til å gå på skole, øker risikoen for at de utsettes for vold og overgrep. De mister retten til å bestemme over eget liv og kropp.

– Får jenter muligheten til å gå på skole, bestemme over sin egen kropp og bli lyttet til samfunnet, vil det føre til mindre fattigdom, mindre vold og mer rettferdighet, står det videre.

Årets TV-aksjon skal nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap. Midlene bil brukes i Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

I pressemeldingen skriver kommunen at næringslivet i Nord-Østerdal vil ha en ringedugnad den 20. oktober mellom klokken 10:00 og 12:00 på Rådhuset Tynset.

– Årets skoleløp på Tynset barneskole er 22. oktober, der vil også Innlandets skolerepresentant i TV-aksjonen, Kenneth Hansen, stille. De andre barneskolene vil også arrangere skoleløp.

– Ta godt i mot bøssebærerne som kommer på ettermiddagen den 24. oktober, lyder oppfordringen fra kommunen.