Gå til sidens hovedinnhold

Snart sesongåpning i Museumsparken på Tynset

Artikkelen er over 2 år gammel

– Anno Museum i Nord-Østerdalen og Tynset museums- og historielag er veldig glad for å få til en sommer i Museumsparken i år også, sier avdelingsdirektør Bersvend Salbu.

Lørdag 29. juni er det sesongåpning . Deretter går det slag i slag med et program spekket med en rekke aktiviteter i fem hele uker.

På sesongåpningen er det familiedag med aktiviteter, leker og spill. Det er også nyåpning av utstilling i Fedraheimstua om Ivar Mortensson Egnund.

2. juli er det fortellerstund for barna og 3. juli husflid og bakst i Museumsparken.

3. juli er det temakveld om Tynsetbranden (tynsetbrannen) ved Jon Ole Hokstad. 9. juli står fortellerstund for barna på programmet og 11. juli ny temakveld om Gamle Neby ved Jan Inge Grøndalen.

14. juli er det friluftsgudstjeneste ved prost Simen Simensen. 16. juli blir det fortellerstund for barna og og 17. juli Husflid og bakst i Musemsparken.

På temakvelden 18. juli tar Egil Simensen for seg hesten i bergverksdrifta i regionen før det på nytt er fortellerstund for barna 23. juli. 24. juli er det en ny runde med Husflid og bakst i Musseumsparken før årets museumssesong avrundes med fotokveld ved Per Arne Tollefshagen.

– I denne perioden vil Museumsparken ha åpent seks kvelder i uka. Ragnhild Sletten og Olivia Sanchez vil være guider også denne sommeren. De vil også sørge for serveringen, sier Salbu.

Kommentarer til denne saken