Berører 438 eiendommer, ønsker samarbeid

Engasjert: Roar Nilsen håper snøskuterløyper i Tynset og Alvdal kan bli en realitet neste vinter.        – Snøskuter er hobbyen som ble til en jobb for meg, sier Nilsen.            Foto: Tonje Hovensjø Løkken

Engasjert: Roar Nilsen håper snøskuterløyper i Tynset og Alvdal kan bli en realitet neste vinter. – Snøskuter er hobbyen som ble til en jobb for meg, sier Nilsen. Foto: Tonje Hovensjø Løkken

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Leder i Tynset og Alvdal snøscooterforening, Roar Nilsen, forventer et positivt vedtak om snøskuterløyper i begge kommuner.

DEL

- Det er lagt ned enormt med dugnadsarbeid i dette prosjektet. Skuffelsen blir stor dersom dette ender med et negativt vedtak. Jeg håper politikerne ser de positive sidene. De negative sidene kan løses med samarbeid, mener Roar Nilsen.

Les også: Politikerne i Alvdal, Tynset og Folldal skal i løpet av kort tid ta stilling til om de ønsker skuterløyper i sine respektive kommuner. I nord foreligger det ingen planer med det første.

Dersom alt går som Nilsen håper kan det være klare skuterløyper i Tynset og Alvdal til neste vinter.

– Vi har planlagt et løypenett på rundt 10 mil, fra Tynset via Savalen og til Alvdal, sier Nilsen.

Han er fullt klar over at det er mye som gjenstår før skuterløyper blir en realitet.

– Det er to nøkler. Den ene har kommunen, den andre har grunneierne, sier Nilsen.

Løypenettet som er planlagt berører grunneiere på til sammen 438 eiendommer.

– Vi har ikke startet noen dialog med grunneierne, men hatt møter med noen grunneierlag hvor vi har luftet prosjektet. Over 90 prosent av de vi har vært i kontakt med er positive, men det er naturlig at de ønsker noe tilbake i form av inntjening, sier Nilsen.

– Dette er et prosjekt som vil gi inntekter til mange og bidra til å få flere personer ut i naturen.

Artikkeltags