Grunneiere sier ja til snøskuterløyper

snøscooter

snøscooter

Artikkelen er over 3 år gammel

Tynset Østre Grunneierlag med om lag 140 medlemmer ønsker å bidra til etablering av snøskuterkøyper i kommunen.

DEL

Tynset Østre Grunneierlag (TØG) organiserer om lag 140 medlemmer på ca. 85 000 da, sør og øst for Glomma i Tynset.

– Styret i TØG har nå oversikt over sitt området og kan bidra til etablering av snøskuterløyper, skriver Henning Sandmæl på vegne av styret i grunneierlaget til Tynset kommune.

Styret i grunneierlaget har kartlagt grunneiernes standpunkt til etablering av snøskuterløype innenfor eller gjennnom grunneierlagets område.

– Et vedtak, for eller imot snøskuterløype, kan ikke fattes av et flertall på et årsmøte. Det må være opp til den enkelte grunneier å bestemme over egen grunn, skriver Sandmæl.

En oppfordring ble sendt til alle medlemmer om å varsle styret hvis de ville reservere seg mot snøskuterløyper på sin eiendom. Etter fristens utløp var det kommet inn reservasjon fra tre grunneiere, med kart over hvilke teiger det gjaldt.

– Grunneierlaget mener det er riktig å få til en snøskuterløype i Tynset. Dette kan gi mulighet for en framtidig næringsutvikling. Det er også viktig at det fokuseres på grunneierne og grunneierlag er tungt med i prosessen for å plassere en trasé, men kommunen må ha regien.

Artikkeltags